OPASNO BEZAKONJE! Šef SNS botova dobio posao u Bezbednosno – Informativnoj – Agenciji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Agencija za borbu protiv korupcije podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv SNS zbog nedostavljanja podataka o angažovanju rumunskih marketinških kompanija „Majoritas“ i „Kondiment“ tokom kampanje za izbore 2012, objavio je Insajder.

 

Dok naprednjaci negiraju veze sa pomenutim agenicijama, prema nezvaničnim informacijama, nekadašnji gradski odbornik u skupštini Beograda Simo Čulić, koji je u APR-u bio upisan kao zastupnik firme Kondiment, je dobio je posao u Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Agencija je od SNS tražila da dostavi podatke o poslovnom odnosu između stranke i firmi „Majoritas“ i „Kondiment“, tj. sve ugovore, fakture i ostalu dokumentaciju između ovih pravnih lica.

– S obzirom na to da Agencija nije dobila podatke u roku navedenom u zahtevu, podnela je zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv političke partije Srpska napredna stranka i odgovornog lica u političkoj partiji – navodi se u odgovoru Agencije i dodaje da će po okončanju postupka o ishodu izvestiti javnost.

Kako su mediji pisali, SNS je za kampanju 2012. angažovao dve rumunske agencije za poslove internet marketinga, ali nikada podatke o tim troškovima nije dostavio Agenciji za borbu protiv korupcije.

SNS i misterija rumunskih “internet specijalaca”

Početkom godine N1 je objavila priču o uslugama dve marketinške agencije iz Rumunije u kampanji naprednjaka 2012. godine, ali i tada kao i sada, iz redova te partije tvrde da ne znaju za veze sa takozvanim rumunskim “specijalnim internet timovima”.

Advertisements

Rumunska firma Kondiment od 2012. ima svoje sedište i u Beogradu. Agencija se 2013. preselila na Vračar. Prvobitno sedište rumunske firme Kondiment nalazilo se u naselju Leštane, nadomak Beograda, u Ulici Branka Ćopića koja se ovde i bukvalno završava. Prema podacima APR-a, sedište firme je na broju 36, iako se u katastru Srbije ova parcela vodi kao šuma druge klase.

SNS negira tu saradnju, ali je dve rumunske marketinške agencije reklamiraju “na sva zvona”. Na naslovnoj strani internet sajta prve agencije – Mažoritas – nalaze se slike Aleksandra Vučića i Tomislava Nikolića kojima je ova firma radila kampanju za izbore 2012. godine.

Na sajtu druge kompanije, istog vlasnika – Kondiment – možete čitati studiju slučaja Srpske napredne stranke kao primer neverovatnog uspeha predizborne kampanje na internetu na koju je, tvrdi se u studiji, SNS potrošio 80% budžeta te 2012.

Čulić u BIA?

U međuvremenu, prema nezvaničnim informacijama, Simo Čulić dobio je posao u Bezbednosno-informativnoj agenciji.

Kada ga je N1 pozvala da proveri da li je to tačno, uputio ih je na Predsedništvo Srbije, gde međutim ne radi od dana kada je došao novi predsednik, potvrđeno je na Andrićevom vencu.

Šta je zajedničko Vučiću, Nikoliću, Tačiju i Rami?

To što se na istom mestu nalaze zajedno Aleksandar Vučić i Tomislav Nikolić s Hašimom Tačijem i Edijem Ramom – u ovom slučaju znači samo jedno – da su svojevremeno, sva četvorica, za izbore, angažovali istu rumunsku marketinšku agenciju Mažoritas – bar ako je suditi po slikama klijenata koje su postavili.

IZVOR: N1 / KURIR

Advertisements

error: