OPASNO BAHAĆENJE! Mali kupio kuću vrednu 4 miliona evra

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

„Da li je tačno da je ministar finansija Siniša Mali kupio kuću u kojoj je od 1966. do 1983. godine živeo Aleksandar Leka Ranković, šef tajne službe i ministar policije u nekadašnjoj SFRJ,a čiji je vlasnik sve do nacionalizacije bila Smiljana Čavić?

 

Objekat je u Ulici Andre Nikolića 5, na Senjaku, od 409 kvadrata, sa dva manja objekta od 108 metara kvadratnih, te oko 40 ari placa na ovoj elitnoj lokaciji“, pitala je u Skupštini Srbije Sonja Pavlović, poslanik poslaničkog kluba Samostalni poslanici.

 

Ona je u delu sednice posvećene poslaničkim pitanjima navela da je na tržištu nekretnina taj objekat svojevremeno procenjen na 4, 5 miliomna evra, da bi 2017. godine njegova cena pala na 3, 7 miliona evra i uživa status „Dobro pod prethodnom zaštitomn“, u okviru prostorne celine Senjak – Topčidersko brdo – Dedinje .

Advertisements

 

„Ovo zdanje 2000. godine od Vlade Srbije dobio je Olimpijski komnitet Srbije, ali ga je prepisao Gradu Beogradu, koji je objekat dao u prodaju kako bi dodatno potpunio budžet. U to vreme je gospodin Siniša Mali bio gradonačelnik Beograda, tako da još jednom pitam Malog da li je ova informacija tačna i, ukoliko jeste da li je ovu nekretninu ministar finansija prijaviuo Agenciji za borbu protiv korupcije, prilikom strupanja na dužnost ministra finansija u Vladi Srbije”?

 

 

DANAS.RS / FOTO: Tanjug

Advertisements

error: