OLGA DANILOVIĆ! Ima samo 16 godina! Srpska teniserka skočila za 180 mesta na WTA listi!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Talentovana srpska teniserka napravila je veliki pomak na svetskoj listi teniserki. Podsećamo, u januaru je napunila 16 godina.

 

Mlada i talentovana srpska teniserka Olga Danilović, rođena 23. januara 2001. godine, koja se od ove sezone ozbiljnije uključila u WTA nadmetanja, nastavila je uspon na svetskoj rang listi.

Posle titule u Antaliji, kćerka našeg legendarnog košarkaša i sadašnjeg predsednika KSS, Predraga Danilovića, načinila je skok od 180 mesta i od ovog ponedeljka našla se na 724. poziciji na WTA listi.

Tinejdžerka iz Beograda, koja je u januaru napunila 16 godina, počela je sezonu kao 903. na svetu, nakon što je prošle godine ostvarila nekoliko velikih rezultata u juniorskoj konkurenciji.

Advertisements

Najbolje rangirana srpska teniserka do daljeg ostaće Jelena Janković, koja je popravila plasman na WTA listi i sada je 53. na svetu.

Nina Stojanović je napredovala za jednu poziciju na 126, Aleksandra Krunić je pala za sedam na 132, dok je Ivana Jorović 174.

Na vrhu nije bilo promena, Angelika Kerber je na tronu, ispred Serene Vilijams, Karoline Pliškove, Dominike Cibulkove i Simone Halep… Britanka Džoana Konta osvojila je turnir u Majamiju, pa je napredovala za četiri pozicije do sedmog, što je njen najbolji plasman u karijeri.

 

MONDO

Advertisements

error: