ODOŠE NA DOBOŠ! Neko od ovih tajkuna će pokupovati svu PKB zemlju u Srbiji

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vlasnik MK grupe najzagrejaniji za kupovinu PKB, svoj interes vide i Mišković i Karić, a u trci su i neke kineske državne kompanije, kao i “Al Dafra” iz Emirata! Pre godinu dana država za 51 odsto vlasništva kombinata tražila 154 miliona evra.

Najbogatiji srpski tajkuni Miodrag Kostić, Miroslav Mišković i Bogoljub Karić zainteresovani su za kupovinu našeg najvećeg poljoprivrednog giganta PKB! Pored njih, u igri su i neke kineske državne banke i poljoprivredne kompanije, kao i arapska “Al Dafra”.

Advertisements

Svi oni su u trci za čak 28.520 hektara zemlje, koliko poseduje ovaj kombinat, uz ogromno bogatstvo u stočnom fondu. Na propalom tenderu 2016. godine država je vrednost 51 odsto akcija PKB procenila na 154 miliona evra, ali je njen uslov bio da ostane stratešku partner i da ima uticaj na razvoj kompanije.

Prema našim saznanjima, najzagrejaniji za kupovinu PKB je vlasnik “MK grupe” Miodrag Kostić, mada i Mišković i Karić i te kako vide svoj interes, baš kao i Arapi i Kinezi. Međutim, država ima svoje uslove, bez čijih ispunjenja neće privatizovati ovaj kombinat.

INFORMER

Advertisements

error: