ODOBRENO! Legija može da vidi decu nakon 13 godina

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Milorad Ulemek Legija dobio je pozitivan odgovor na žalbu koju je uputio poverenici za zaštitu ravnopravnosti, tako da će sada moći da ima fizički kontakt sa svojom decom, prvi put posle 13 godina.

 

Ulemek, koji je osuđen na više kazni od po 40 godina zatvora, žalio se da su njegovoj deci grubo prekršena prava i tražio da se ukloni staklo u sobi za zatvorske posete, jer fizički kontakt sa decom dosad nije bio moguć.

 

Legiju, inače, u zatvoru već 13 godina, svakog meseca, posećuje supruga Aleksandra i dovodi mu njihove tri kćerke, a on je 2014. godine nudio i informacije o slučaju Ćuruvija kako bi mogao da ih viđa u “normalnom” režimu, a ne kroz neprobojno staklo.

 

U zatvoru ga je 2014. posetila i Nikolija Luković, najstarija od četiri ćerke, koju ima iz prvog braka s Majom Luković. Razgovarali su na engleskom jer Nikolija živi od rođenja u Kanadi i slabo razume srpski. Pre te posete, Legija prvu kćerku nije video sedam godina.

Advertisements

 

– Kada mu je najavljeno da će Nikolija doći, on je postao veoma nestrpljiv i maltene nije spavao. Taj susret bio je veoma dirljiv. Legija nije mogao da je zagrli, jer je od posetilaca odvojen neprobojnim debelim staklom. Komunikacija se odvijala putem interfona – rekao je tada izvor.

 

– Stalno se smejao i bio je veoma srećan. Komentarisao je kroz šalu kako ćerka liči na njega, ali da ima i mamine oči. Zanimao se za školu, kako joj je u Kanadi. A malo su popričali i o njenom odnosu sa majkom, pa ju je očinski savetovao šta da radi i rekao da joj majka misli dobro iako verovatno nekada pretera štiteći je – dodao je izvor.

 

IZVOR: Republika.rs / FOTO: Profimedia

Advertisements

error: