ODLIČAN ZAKON! Oni koji budu bacali smeće po ulici platiće kaznu 8,000 dinara!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

BEOGRAD – Nesavesni građani prave deponije kraj kontejnera ili ih čak bacaju na njih. Slede rigorozne kontrole odlaganja i sankcije za neodgovorne.

Krupni otpad i građevinski šut ponovo se mogu videti kraj kontejnera na novosadskim ulicama, uprkos mnogobrojnim upozorenjima iz “Čistoće” da se takvim nesavesnim ponašanjem stvaraju bespotrebno mini-deponije u urbanim delovima grada i pritom nanosi velika materijalna šteta javno-komunalnom preduzeću.

“Bez obzira na naše brojne apele, naši radnici ponovo zatiču krupni otpad i građevinski šut pored kontejnera, pa i u njima, što nam predstavlja veliki problem u redovnom poslu”, saopštavaju u JKP, pišu Večernje novosti.

Advertisements

Zbog toga će, u saradnji sa Komunalnom inspekcijom, u predstojećem periodu biti sprovedene rigorozne kontrole odlaganja krupnog otpada širom Novog Sada. Radnici “Čistoće” sarađivaće na terenu sa inspektorima u otkrivanju, ali i kažnjavanju neodgovornih sugrađana, koji kabasti otpad nepropisno odlažu.

Kada u kontejnerima završe komadi betona, cigle, okov nameštaja i drugi čvrsti materijali, koje radnici ne primete od drugog kućnog smeća, oštećuje se hidraulika na kamionima i dolazi do ozbiljnih kvarova. Šteta je pritom dvostruka, jer su vozila “Čistoće” u kvaru i ne mogu da prazne kontejnere, dok se njihove neophodne popravke finansiraju iz gradskog budžeta grada. Istovremeno, na taj način se uništavaju sami kontejneri, koji su imovina “Čistoće” i Grada.

KURIR

Advertisements

error: