ODGOVOR NA OPTUŽBE! ISPOVEST TADIĆEVE MAJKE: Moj mali Boris nije gej i manijak!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

U knjizi „Srebrenica, dugo pripremana zavera Amerike protiv srpskog naroda“ Đorđa A. Đorđevića iznete su brojne neistine i uvrede, da je Boris vanbračno dete, da mu je majka Hrvatica, a otac razvratnik, navodi Nevenka Tadić.

 

Nevenka Tadić, majka bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, stala je u odbranu sina poručivši da nije homoseksualac, perverznjak, manijak niti orgijaš.

 

Ona je tako reagovala na napise u knjizi „Srebrenica, dugo pripremana zavera Amerike protiv srpskog naroda“ Đorđa A. Đorđevića, u kojoj su, kako je navela, iznete brojne neistine, poput „Boris vanbračno dete… majka mu je Hrvatica… muslimanka… a pomajka Hrvatica… Majka mu je ustaškog porekla iz porodice Francetića… Otac mu je razvratnik…“.

– Nemam nikakvih predrasuda prema vanbračnoj deci, koja su, uostalom, pravno, društveno i moralno izjednačena s bračnom, ali Boris Tadić je moj rođeni sin. Rođen je u braku s Ljubomirom Tadićem. Rastao je i odrastao, sa sestrom, pokraj nas dvoje sve do osnivanja svoje bračne zajednice. On nema nikakve pomajke – istakla je ona u otvorenom pismu u listu Politika.

Advertisements

Autor je, kako je ocenila, porodici – posebno njenim roditeljima, kao i unučadi, praunuku, a i budućim generacijama naneo veliku nepravdu i uvredu. Sumnja da je to učinjeno s namerom da se porodica, a posebno Boris, politički i ljudski kompromituje:

– Neću ni da komentarišem neukusne, zlonamerne i neistinite kvalifikacije o Borisu, kao što su: „psihopata“, „zločinac“, „homoseksualac“, orgijaš“, „lopov“, „pljačkaš“, „perveznjak“, „razvratnik“, „degenerik“, „grobar“, „Kaligula“, „manijak“, „diktator“, „strani plaćenik“, „kao da mu venama struji muslimanska krv, što evocira na doba kada su Osmanlije izlagale raju najvećim i najgroznijim mukama“. Dalje navodi da je Boris pod štetnim uticajem svog oca Ljubomira, koga na jednom mestu kvalifikuje kao najvećeg razvratnika, i pisca Dobrice Ćosića.

 

Nevenka Tadić navodi da je u knjizi naišla na pozitivnu recenziju prof. dr Smilje Avramov, ali dodaje da joj je u telefonskom razgovoru Smilja Avramov porekla autorstvo ove recenzije. Zanimljivo je da se na internetu ne može pronaći nijedan podatak o knjizi, izdavaču, niti autoru.

 

Biljana Bojić

Advertisements

error: