ODAKLE PARE!? Boža Đelić kupio vilu na Senjaku, stan u Parizu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Bivši ministar finansija Božidar Đelić u narodu važi za nekog ko se obogatio u politici. On, međutim, tvrdi da nije živeo od politike, te da se ne plaši donošenja zakona o poreklu imovine, po kojem će svako morati da dokaže kako je stekao imetak!

 

Štaviše, Đelić, godinama poznat pod nadimkom Boža Derikoža, traži da svi lopovi iz političkih stranaka završe u zatvoru.

 

Naime, nakon pisanja beogradskog lista o tome gde se danas nalaze i čime se bave nekadašnje političke perjanice, Đelić se oglasio tvrdnjom da je sve što ima stekao legalno, odbacujući pritom tvrdnje da je nekad bio toliko siromašan da je, kako je i sam govorio, spavao na tetkinom kauču.

– Nisam uzeo ni dinar od građana Srbije i podržavam donošenje zakona o poreklu imovine da bi lopovi svih političkih boja odgovarali za svoje postupke. Za razliku od mnogih, ja od politike nikada nisam živeo. Nikada nisam uzeo ni dinar za platu, niti za dnevnice iz budžeta Srbije, nikada nisam učestvovao u privatizacijama – navodi Đelić.

Advertisements

 

Dodaje da ima obrazovanje stečeno na Harvardu, te da je godinama radio na vodećim pozicijama za vrhunske svetske institucije.

– Pre povratka u Srbiju bio sam suvlasnik vodeće svetske konsultantske firme, imao sam stan i u Parizu i u Beogradu. Notorna je laž da sam morao da spavam na tetkinom kauču zbog nemaštine, te bih vas najljubaznije zamolio da prestanete da je širite. Zapravo, niste mogli da izaberete lošiji primer od mene povodom bogaćenja od politike – kaže Đelić.

 

Podsetimo, Đelić je, kao član DS, postao ministar finansija 2001. u vladi Zorana Đinđića. U vladi Mirka Cvetkovića 2008. bio je potpredsednik za evropske integracije, a 2011. podneo je ostavku nakon što Evropski savet nije Srbiji dodelio status kandidata. Devedesetih je radio i kao partner i suvlasnik najveće konsalting firme na svetu “Mekinzi”, a danas je izvršni direktor Lazar banke u Parizu 2014. Od imovine u Srbiji ima vilu na Senjaku od 425 kvadrata, koju je kupio 2005.

 

IZVOR: Republika.rs / FOTO: Marina Lopičić

 

Advertisements

error: