ODAKLE MAJSTORE!? Vulin ima platu od 800 evra i kućerine od 400.000 evra!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Sudeći po podacima o imovini javnih funkcionera iz baze sajta Krik, porodica ministra vojnog u posedu ima stanove, kuće i zemljište, kao i upravljačke pozicije u nekoliko privatnih firmi.

 

Pokret socijalista Aleksandra Vulina u svom programu ističe da je nastao „kao odgovor na nemar vladajućih elita prema čoveku“. Međutim, Vulin je po ulasku u vladajuću elitu pokazao da priča o borbi za socijalnu pravdu služi samo za prodaju na izborima, a da je za primenu u životu ipak isplativije sticanje nekretnina i menadžerisanje u privatnim kompanijama.

Sudeći po podacima o imovini javnih funkcionera iz baze Krika, porodica Vulin u posedu ima stanove, kuće i zemljište ukupne vrednosti 339.000 evra i drži upravljačke pozicije u nekoliko privatnih firmi. Prema dostupnim podacima, ministar mesečno primi tek nešto više od 92.000 dinara mesečno!

Poklon od sudije

Najskuplja i ujedno najspornija nekretnina je stan u beogradskoj opštini Zvezdara od 107 kvadratnih metara, čiji su vlasnici ministar i njegova supruga Nataša. Bračni par Vulin je u julu 2012. kupio trosobni stan u novoizgrađenoj modernoj zgradi u širem centru Beograda, i to za 229.620 evra.

 

Prema podacima iz ugovora, prvu ratu od 40.000 evra isplatili su u oktobru 2011, uz obavezu da ostatak isplate do kraja septembra 2012. Međutim, Krik je baš tokom istraživanja Vulinove imovine utvrdio da je sumnjivo Vulinovo objašnjenje, koje je prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije, da je stan stekao „prodajom imovine“. Krik je utvrdio da je jednosobni stančić u Novom Sadu jedina nekretnina koju je Vulin posedovao pre skupog zvezdarskog. Geneza sticanja i otuđivanja novosadske nekretnine je takođe zanimljiva, jer je Vulin 2010. taj stan dobio na poklon od sudije Olgice Milošević, a zatim ga je dve godine kasnije prodao rođenom bratu za 38.000 evra.

Advertisements

 

Zaštićen

Ministar juče nije odgovarao na naše poruke, pa je i dalje nepoznato da li je stan isplatio do kraja i, ukoliko jeste, kako je došao do novca. Vulini su, uz stan, za 10.000 evra kupili i parking mesto, ali ministar to nije prijavio Agenciji.

Dragan Dobrašinović iz NVO Koalicija za nadzor javnih finansija kaže da je Vulin jedan od glavnih eksponenata licemerja koje nam serviraju.

 

– Stekao sam utisak da je Vulin glavni predstavnik proleterske ideje i da nema ništa, jer mu kao socijalisti-utopisti ništa i ne treba. Očigledno da nije tako. On je samo još jedan primer licemerja i hipokrizije ove vlasti i ono što je najgore – on je politički zaštićen od odgovornosti pred pravosudnim organima. To je cela igra i dok je ove vlasti, neće odgovarati za svoje finansijske i imovinske poslove – ocenjuje naš sagovornik.

 

Agencija za borbu protiv korupcije, DRI i Uprava javnih prihoda uhvatili su Vulina i njegovu partiju u sedam prekršaja vezanih za sumnjive tokove novca upotrebljenog za osvajanje glasova na nekoliko lokalnih izbora

 

Prema podacima Krika, ministar odbrane je rekorder po broju sudskih procesa koji se vode protiv njega, čak osam, i jedan po privatnoj tužbi!

IZVOR: ESPRESO.RS

Advertisements

error: