OBAVEZNO PROČITAJTE! – Ovako će se na kraju završiti projekat “BEOGRAD NA VODI”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mnogi se svakodnevno pitaju šta će biti od “Beograda na vodi”. Da li je to samo još jedan projekat na kojem će pojedinci iz države da operu novac ili je to konačno projekat koji će promeniti u istorijskom smislu, izgled našeg glavnog grada.

Pitanje je dosta složeno a odgovor delimično potvrđuje obe tvrdnje.

Naime, “Beograd na vodi” gradiće se prema sadašnjim planovima oko 30 godina! Već sada možete uvideti jedan “mali problem” a to je što se u Srbiji i sledeće godine može desiti veliki problem i preokret a kamoli za 30 godina.

Svaka vlast želi da ima neki svoj spomenik vladavine, nešto što ih je obeležilo u Beogradu. Za vreme Demokrata, taj spomenik “sredio” je Dragan Đilas a to je most preko Ade. Platili smo ga naravno najmanje 15 puta više od realne cene, ali sad je to nešto drugo.

Spomenik ove vlasti upravo je “Beograd na vodi”a tu možete uvideti opet jedan “mali” problem. Naravno da Vučić neće vladati još 30 godina i naravno da će doći do smene vlasti. Vučić za 30 godina možda neće ni biti živ ili će biti u penziji.

A ta nova vlast (ko god da bude) ako budu želeli da obore Vučića i SNS sa vlasti moraće i da prekinu projekat “Beograd na vodi”, teško da će ga nastaviti, pogotovo što će i ta nova vlast sigurno hteti da napravi pak svoj spomenik!

Dakle, projekat će se lagano graditi dok je Vučić na vlasti, a onda će jednog dana doći neki novi Vučić i saopštii nam da je ugovor sa Arapima bio štetan i da se projekat prekida do daljnjeg. Naravno, kako to obično biva, biće možda i malo hapšenja ispitivanja i na kraju niko neće biti odgovoran, a nama će ostati da vraćamo dug od 150 miliona evra, koliko smo se za ovaj projekat zadužili kod Arapa.

Projekat se odvija po planu. Arapi kao investitor nudili su nam pozajmicu od 150 miliona evra, u početku nam to nije trebalo, sada kako se sve odvija ka cilju, uzećemo taj kredit, rekao je Vučić

Pitate se logično, šta će onda od projekta na kraju biti!?

Advertisements

Naravno je da će nešto morati da se izgradi i to se već uveliko i gradi a to su dve velike stambene zgrade i Kula Beograd sa vidikovcem. Dobićemo još jedan preskupi tržni centar, restorane i kafiće, verovatno 3d bioskop i brdo preskupih stanova koje će moći kupovati samo oni koji se zovu kontroverzni biznismeni (dakle lopovi), starlete, političari ali i eventualno javne ličnosti i stranci.

U planu je da se do 2019. završi i hotel “W Beograd” ali i poseban izolovan veliki tržni centar. Da li će do toga doći, dodatno je pitanje. Ako se i završi u tim objektima radiće Srbi po čitav dan za 20,000 dinara.

Srediće se pored tih zgrada malo i prilazi, pojaviće se novi parkinzi i pristupni putevi čiji će asfalt verovatno da popuca nakon 2 godine, jer će neko da štedi na materijalu kako bi sebi stavio pare u džep.

Biće to dve najskuplje zgrade u modernoj istoriji Srbije, kao što su nam Demokrate napravile najskuplji most u modernoj istoriji  ali ne Srbije nego čak i Evrope!

Ali i pored svega toga, bolje da imamo i te dve zgrade sa sređenim prilazima, nego ruglo koje smo nekad imali kod Savamale zbog urušenih baraka koje bi tu stajale i narednih 100 godina.

Doduše te barake su na nelegalan način preko noći porušene, ali i to je sad neka druga priča.

Ove tvrdnje potvrđuje i samo političko stanje ali i rok gradnje projekta, jer je planirano da se “BEOGRAD NA VODI” tačnije ove dve kule (zgrade) završe do 2019. godine, a Vučić i SNS će imati mirnu vladavinu upravo do 2020. godine kada će nekim novim izborima ponovo morati da se bore za opstanak!  Dakle od 2020. ceo projekat dovodi se u veliko pitanje! Ako i dođe do prekida projekta, SNS će da krivi nove vlasti, nove vlasti će da krive SNS da su potpisale loše ugovore i nikom ništa.

Sve one kule, zgrade, pozorišta, teatri, trgovi, pristaništa, marine, ulice, mostovi biće po svemu sudeći samo maketa.

A nama samo preostaje, da se molimo nekome ili nečemu, pa da se ne zadužmo dodatno kod Arapa zbog ovog projekta, jer mogle bi to biti onda dve najskuplje zgrade u istoriji planete Zemlje.

DNEVNI ŽURNAL / MILOŠ ĆUPURDIJA

FOTO: BETA, PROMO, FILIP PAVLIČIĆ

 

 

 

Advertisements

error: