O NJEMU NIKO NE PIŠE! Najbolji matemaričar sveta Radivoje Moša: OSTAJEM U SRBIJI i tačka!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Matematički šampion i student Radivoje Moša u razgovoru sa novinarima Dnevnog Žurnala, kratko ali sigurno poručuje, da neće odustati od svoje namere da jednog dana bude na čelu obrazovnih institucija u Srbiji.

Moša, koji je pre nekoliko godina osvajao gotovo sve evropske i svetske nagrade (bez ikakve reakcije srpskih medija) i to samo zato što nije u to vreme pipadao školskim sistemima takmičenja.

 

Naime Moša jeste osvajao prestižne nagrade, ali kao samostalni učesnik iz Srbije, a kako sam kaže, o uspesima mladih se piše samo onda kada neko predstavlja školu ili fakultet, jer se veze iz tih institucija vežu za medije. Ostali nemaju šanse.

Advertisements

 

Moša napominje da je dobio ponudu da polaže prijemni ispit za JEJL Univerzitet u SAD, ali da je to odbio jer ne želi da napusti Srbiju, jer ima poprililčno ambicija.

On takođe obećava da će u roku samo godinu dana, da  uradi sve što može kako bi se medijski promovisali svi oni mladi koji su do sada osvajali svetska priznanja, ali nisu imali medijsku promociju zbog slabih veza,.

Portal DNEVNI ŽURNAL , sigurno će biti deo toga.

 

DNEVNI ŽURNAL / Milica Tešić

Advertisements

error: