NOŽ U LEĐA PUTINU! – VUČIĆ: Ne vidim prepreke, radićemo zajedno sa NATO savezom

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas, u razgovoru u Beogradu sa predsednikom Parlamentarne skupštine NATO-a Paolom Alijem, da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO-om kroz Partnerstvo za mir.

 

Predsednik Vučić i Ali su se saglasili da učešće delegacije Skupštine Srbije na godišnjim zasedanjima Parlamentarne skupštine NATO-a, u svojstvu pridruženog člana, doprinosi međusobnom razumevanju i poverenju.

Kako je saopštila Služba za saradnju sa medijima, predsednik Srbije je zahvalio na ulozi Kfora kao garanta bezbednosti na Kosovu i Metohiji.

Advertisements

Predsednik Vučić je istakao da Srbija ostaje vojno neutralna, ali da ta pozicija nije prepreka za razvoj partnerske saradnje sa NATO-om u okviru mehanizama Partnerstva za mir u interesu jačanja stabilnosti, posebno u regionu Zapadnog Balkana.

Predsednik Parlamentarne skupštine NATO-a Paolo Ali je podržao napore koje Srbija ulaže u očuvanje stabilnosti i širenje saradnje u regionu.

On je izrazio zadovoljstvo što je u proteklom periodu između Srbije i NATO-a intenziviran dijalog na najvišem nivou, uz poštovanje pozicije Srbije o vojnoj neutralnosti, navedeno je u saopštenju.

 

(Agencije)

Advertisements

error: