Novinarka iz Izraela koja je istraživala zloupotrebe u “Beogradu na vodi” izbačena iz Srbije!

Podeli vest sa drugima!
  • 1.6K
    Shares

Advertisements

Izraelska novinara Ravina Pazit tražila je intervju sa predsednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem međutim proterana je iz Srbije.
Pazit je pokušala da dobije odgovor na samo jedno pitanje: Da li je tačna informacija da se novac iz EPS-a, Telekoma, RTB Bor i drugih javnih preduzeća Srbije, prebacuje na of šor račune na Kipru pa zatim u Saudijsku Arabiju odakle se ponovo vraća „opran“ u Srbiju da bi se njime finansirala građnja Beograda na vodi i da je aranžman sa navodnim arapskim investitorima samo paravan za najveće pranje novca u novijoj srpskoj istoriji.

 

Kako prenose pojedini mediji, ona je pozvana u kabinet premijera gde je sačekao šef kabineta i saopštio joj da više ne uživa gostoprimstvo naše vlade i da u najkraćem mogućem roku napusti Srbiju. Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović, osudio je brutalnu hajku režima na televiziju N1 i dopisnicu izraelskih medija Ravinu Pazit.
– U Srbiji Vučića i Nikolića postoje dva zabranjena pitanja: prvo, ko su misteriozni vlasnici „arapskog“ kapitala čija se prezimena završavaju na „ić“ i čiji novac oni ulažu u projekat „Beograd na vodi“ ili se spremaju da, po bagateli, kupuju najplodnije poljoprivredno i najatraktivnije zemljište i drugo, s kojim se to „kotraverznim ličnostima“ i zašto viđaju, druže i slikaju naši ministri i ostali vlastodršci – izjavio Stamatović.

Advertisements

 

– Ukoliko je novinar iz Izraela nepoželjan u našoj zemlji samo zato što je upitao Vučića, ono što ga i ja već dugo javno pitam: od koji para se finansiraju pojedini projekti i odakle dolaze tzv. strane investicije u Srbiju, i ako TV N-1 prolazi kroz „toplog zeca“ samo zato što pita otkud Vučićev ministar zagrljen sa ubicama Zorana Đinđića, moramo se zapitati u kakvom društvu i državi živimo – ističe Stamatović i dodaje da je sramota da niko od ostalih, pre svega domaćih, medija ne postavi ista pitanje premijeru i predsedniku Srbije, jer obavljanje javne funkcije podrazumeva odgovornost i transparentnost u radu, posebno kad su u pitanju investicije i trošenje novca uzetog od građana.

 

(Izvor: Srbija Danas, Vaseljenska, Oslobođenje)

Advertisements