Novinarka iz Izraela koja je istraživala zloupotrebe u “Beogradu na vodi” izbačena iz Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Izraelska novinara Ravina Pazit tražila je intervju sa predsednikom vlade Srbije Aleksandrom Vučićem međutim proterana je iz Srbije.
Pazit je pokušala da dobije odgovor na samo jedno pitanje: Da li je tačna informacija da se novac iz EPS-a, Telekoma, RTB Bor i drugih javnih preduzeća Srbije, prebacuje na of šor račune na Kipru pa zatim u Saudijsku Arabiju odakle se ponovo vraća „opran“ u Srbiju da bi se njime finansirala građnja Beograda na vodi i da je aranžman sa navodnim arapskim investitorima samo paravan za najveće pranje novca u novijoj srpskoj istoriji.

 

Kako prenose pojedini mediji, ona je pozvana u kabinet premijera gde je sačekao šef kabineta i saopštio joj da više ne uživa gostoprimstvo naše vlade i da u najkraćem mogućem roku napusti Srbiju. Kandidat za predsednika Srbije Milan Stamatović, osudio je brutalnu hajku režima na televiziju N1 i dopisnicu izraelskih medija Ravinu Pazit.
– U Srbiji Vučića i Nikolića postoje dva zabranjena pitanja: prvo, ko su misteriozni vlasnici „arapskog“ kapitala čija se prezimena završavaju na „ić“ i čiji novac oni ulažu u projekat „Beograd na vodi“ ili se spremaju da, po bagateli, kupuju najplodnije poljoprivredno i najatraktivnije zemljište i drugo, s kojim se to „kotraverznim ličnostima“ i zašto viđaju, druže i slikaju naši ministri i ostali vlastodršci – izjavio Stamatović.

Advertisements

 

– Ukoliko je novinar iz Izraela nepoželjan u našoj zemlji samo zato što je upitao Vučića, ono što ga i ja već dugo javno pitam: od koji para se finansiraju pojedini projekti i odakle dolaze tzv. strane investicije u Srbiju, i ako TV N-1 prolazi kroz „toplog zeca“ samo zato što pita otkud Vučićev ministar zagrljen sa ubicama Zorana Đinđića, moramo se zapitati u kakvom društvu i državi živimo – ističe Stamatović i dodaje da je sramota da niko od ostalih, pre svega domaćih, medija ne postavi ista pitanje premijeru i predsedniku Srbije, jer obavljanje javne funkcije podrazumeva odgovornost i transparentnost u radu, posebno kad su u pitanju investicije i trošenje novca uzetog od građana.

 

(Izvor: Srbija Danas, Vaseljenska, Oslobođenje)

Advertisements

error: