NOVINARI: Odakle vam milioni evra? PREMIJERKA: Ne znam, nisam gledala račune

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prema istraživanju Insajdera, kompanija Prointer koja se bavi ugradnjom softvera i računarskom opremom, u prethodne tri godine uvećala je svoje prihode 34 puta. Najveći broj poslova dobila je putem javnih nabavki od državne uprave i javnih preduzeća.

Koliko je Prointer postao dominantan zahvaljujući poslovima sa državom najbolje pokazuje podatak da je tokom 2012. Prointer pobedio samo na jednom, a 2016. na čak 150 tendera – od uvođenja informacionih sistema do nabavke štampača i tonera.

Premijerka Ana Brnabić na pitanje novinara Insajdera kako objašnjava drastičnu ekspanziju Prointera u poslednjih pet godina, i to zahvaljujući poslovima sa državom, odgovara da nema objašnjenje, jer se nije bavila time.

Advertisements

“Nemam objašnjenje. Nisam se bavila time. Videla sam neke od tih podataka. Svi poslovi moraju da se dobijaju na tenderu, na tenderu koji je otvoren i transparentan. Jedna stvar koju mi moramo da obezbedimo da konkurencija bude otvorena da bi mi dobili najbolje proizvode za najniža sredstva. Evo, mogu da Vam kažem da ću pogledati o čemu se radi i da ćemo Vam se javiti sa nekom informacijom”, kaže premijerka Brnabić za Insajder.

Ipak, ona je dodala da je zakon o javnim nabavkama neefikasan i da mora da se menja.

iZVOR: iNSAJDER

Advertisements

error: