NOVINARI INFORMERA: Mi mislimo da će Vučić pobediti na izborima u Beogradu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

SNS u Beogradu može da računa na ubedljivo najviše glasova! Šapić, Đilas, Janković i Jeremić zajedno imaju 31 odsto! Još je samo SPS Ivice Dačića iznad cenzusa.

 

Ako bi se ove nedelje održali lokalni izbori u Beogradu, za SNS bi glasalo 36 odsto birača, lista Aleksandra Šapića dobila bi 16 procenata, a žuta koalicija oko Dragana Đilasa 15 odsto glasova, pokazalo je najnovije omnibus istraživanje koje je po narudžbini Đilasa uradila velika beogradska agencija.

 

Prema ovom istraživanju, trenutno je u prestonici iznad cenzusa još samo SPS Ivice Dačića, koji može da računa na osam odsto glasova, dok svi ostali, uključujući i DS, imaju podršku manju od pet odsto.

Rezultati ove ankete, kažu stručnjaci, potvrđuju da nas na proleće čeka nikad neizvesnija trka za prevlast u glavnom gradu.

Advertisements

 

Biće jako tesno
Naš izvor, koji je imao uvid u ovo istraživanje, kaže da je ono urađeno na reprezentativnom uzorku i u trenutku kad je bilo sasvim izvesno da će Đilas biti kandidat za gradonačelnika.

 

– Sve govori da će na kraju samo nekoliko procenata glasova odlučivati pobednika. Ovakvi rezultati dobijeni su u trenutku kad je postalo poznato da Saša Janković i Vuk Jeremić idu u koaliciju sa Đilasom, odnosno da će Šapić samostalno na izbore. S druge strane, SNS još nije ušao u aktivnu kampanju i nije istakao ime kandidata, pa je u istraživanju kao opcija ponuđena formulacija: ‘SNS, Aleksandar Vučić’. Što se tiče DS, oni su sada na oko 4,5 odsto, dakle malo iznad cenzusa koji ostale političke partije najverovatnije neće preći – prepričava izvor Informera.

INFORMER.RS

Advertisements

error: