Novinar došao pred kamere: Zatražiću pomoć stranih ambasada!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Novinar Stefan Cvetković iz Bele Crkve, koji je nestao u četvrtak, pronađen je posle 30 sati živ i zdrav u širem reonu te opštine. Ovo je prvi put da ga javnost vidi nakon navodne otmice.

 

Cvetković je na konferenciji za štampu izjavio da mu se jedan prijatelj ne javlja, pa je zabrunut i za njega.

 

– Troje ljudi u sredu me je lišilo slobode, jedno lice sa značkom i oružje i još dva lica sa maskama. Stavljaju mi kapuljaču, uzimaju mi telefon. Voze me i odvode u neku prostoriju i sedaju na stolicu. Jedan je imao slovenački akcenat. Onda sam posle dosta sati čuo helikopter. Onda posle dosta sati čuo helikopter.

 

Zahvalio se ministru policije i svim hitnim službama

Cvetković navodi da je zvao je policiju i oni mu rekli da dolaze za minut, onda ga vozili do MUP Srbije. Došli su u Beograd, pa u SIV, i u kabinet Hrkalovic. To trajalo 4-5 sati. Od momenta kada je došao u kontakt sa policijom, nije imao nikakvih problema, data mu je hrana i lekovi, i pozvana Hitna pomoć.

Advertisements

Vozili su ga na VMA, tamo je bilo sve odlično. Čuo se sa porodicom.Nije imao nikakve informacije šta se dešava. Čuo se sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem, zahvalio mu se na svemu. Prvo ga odveli do deteta u Beograd, a onda u Belu Crkvu..

 

U sklopu istrage nestanka novinara Stefana Cvetkovića, policija i tužilaštvo skupljaju potrebne dokaze, među kojima su i listinzi Cvetkovićevih poziva, ali i rekonstrukcija otmice.

 

U periodu od 14. do 15. juna 2018 godine nadležni policijski organi i javno tužilaštvo su preduzeli hitne i opsežne radnje radi utvrđivanja okolnosti i činjenica vezano za krivično delo za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, jer je na teritoriji opštine Bela crkva uočeno napušteno putničko vozilo za koje je utvrđeno da pripada Cvetković Stefanu.

 

Rekao je da će se obratiti i stranim ambasadama za pomoć i mešanje u istragu

 

IZVOR: Alo.rs / FOTO: ALO

Advertisements

error: