NOVI ZAKON! Za neispravan auto idete u zatvor!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ko od četvrtka registruje automobil bez tehničkog pregleda rizikuje da završi u zatvoru, i to od tri meseca do pet godina, kolika je kazna za učešće ili saučešće u krivičnom delu falsifikovanja isprave. Zatvorska kazna preti i vlasniku vozila, kao i vlasniku tehničkog pregleda.

 

Ovo je možda i najdrastičnija novina Pravilnika o tehničkom pregledu vozila koju za “Blic” otkriva načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov.

 

– Građani moraju da znaju da registraciona nalepnica više ne može da se produži ako se ne izvrši tehnički pregled vozila. Zbog toga ne treba da nasedaju na priče raznih agencija za registraciju vozila o dobijanju isprave bez tehničkog pregleda. Ako pokušaju da izvrše registraciju bez tehničkog pregleda, bilo sami ili preko neke agencije, saslušavaćemo ih u krivičnom postupku kao učesnike ili saučesnike krivičnog dela falsifikovanja isprava – naglašava Arsov.

Advertisements

 

Juče je ispred linija tehničkog pregleda širom zemlje bilo gužvi pošto mnogi vozači žele da registruju automobil pre početka primene novog pravilnika. Još veći redovi očekuju se od četvrtka, i zbog toga Arsov savetuje građane da obave tehnički pregled u roku od mesec dana pre isteka registracione nalepnice.

 

– Mnogi smatraju da će, ako dođu na tehnički pregled pre isteka registracije, izgubiti dane prethodne registracione nalepnice, a to nije tačno. Ukoliko izvrše tehnički pregled 30 dana pre isteka registracije i prođu kontrolu, dobijaju novu registracionu nalepnicu sa istim datumom isteka kao za prethodnu ispravu. Samo što će im, naravno, ta nalepnica važiti do tog datuma sledeće godine – savetuje Arsov i dodaje da bi građani trebalo prvo da odu kod automehaničara pa da zakažu tehnički pregled.

 

AUTOR TEKSTA: Blic.rs

Advertisements

error: