NOVI ZAKON U NAJAVI! Ko uvredi gej populaciju na fejsbuku, ide kazna!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Kako Dnevni Žurnal ekskluzivno saznaje jedna od tema u ovoj i narednoj godini biće svakako razvijanje gej prava u Srbiji, a Skupština naše države moraće da donese teške odluke.

 

Naš izvor iz Ministarstva finansija navodi da se svi nedeljama spremaju za odvajanje novca kako bi se dodatno finansirale aktivnosti Službe za visoko-tehnološki kriminal. Ovo odelenje uveliko postoji i “lovi” kriminalce i prestupnike na internetu. Ovaj tim sada bi mogao imati dodatni zadatak.

Pretnje gej populaciji i dalje su problematične i masovne u Srbiji, a nakon dolaska Ane Brnabić na čelo Vlade Srbije, gej populacija je dodatno ohrabrena da se bori za svoje stavove. Najnoviji slučaj jeste napad i tužba protiv ministra Popovića koji je rekao da se protivi gej knjigama u školama.

Advertisements

U nacrtima zakona (za koje se ne zna tačno ko je napravio) stoje potencijalne mere lišenja slobode ali i novčane kazne u iznosu od 10,000 pa sve do 160,000 dinara u zavisnosti od težine uvrede ili napada na gej populaciju. Predlaže se da se za one najteže slučajeve (pretnja smrću i nasiljem) izreknu kazne zatvora u trajanju od 6 meseci do 3 godine.

 

Nije poznato kada će i da li će na kraju ovaj nacrt dopune zakona biti i zvanično predstavljen u Skupštini Srbije.

 

IZVOR: Dnevnizunal.com / FOTO: Profimedia

Advertisements

error: