NOVI ZAKON: U Bruneju će se gej osobe kamenovati do smrti

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Strogi islamski zakoni, koji predviđaju i kaznu kamenovanjem gej osoba do smrti ako budu uhvaćene tokom ljubavnog čina, u Bruneju zvanično stupaju na snagu 3. aprila.

 

Strogi islamski zakoni, koji predviđaju i kaznu kamenovanjem gej osoba do smrti ako budu uhvaćene tokom ljubavnog čina, u Bruneju zvanično stupaju na snagu sutra (u sredu 3. aprila).

 

Među mnogim, to je najoštrije osudilo i nemačko Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako prenosi AP, nemačke diplomate izrazile su bojazan povodom uvođenja šerijatskih kazni i apelovale na brunejskog ambasadora za “poštovanje postojećih međunarodnih obaveze u oblasti ljudskih prava”, navodi se u saopštenju ministarstva.

Advertisements

 

Zakonske promene u ovoj maloj, naftom bogatoj monarhiji, koje stupaju na snagu sutra, uključuju i amputacije ekstremiteta zbog krađe.

Grupa za ljudska prava Amnesti Internešnal kritikovala je ove kazne kao “opake”.

Među javnim ličnostima koje su osudile politiku Bruneja, nalazi se i američki glumac Džordž Kluni, čija je supruga istaknuta advokatica za ljudska prava Amal Kluni.

 

On je nedavno pozvao na bojkot luksuznih hotela u Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama povezanih sa sultanom Bruneja Hasanalom Bolkiahom.

 

NOVOSTI

FOTO: Epa

Advertisements

error: