NOVI STIV DŽOBS! Genijalac Ilon Mask pravi električne automobile i rakete za svemir

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Mask je danas “težak” 16,6 milijardi dolara i dok za neke magove Silicijumske doline možemo da kažemo da su uspeh doživeli preko noći, kod njega to baš i nije slučaj

Ilon Mask je jedan od najzanimljivijih genijalaca iz Silicijumske doline, a mediji obožavaju njegove dve kompanije – Tesla Motors i SpaceX. Njihova vrednost konstantno raste i u budućnosti bi mogle da transformišu saobraćajnu industriju, a ovo je njegova priča.

Mask je danas “težak” 16,6 milijardi dolara i dok za neke magove Silicijumske doline možemo da kažemo da su uspeh doživeli preko noći, kod njega to baš i nije slučaj, piše “Time”.

Ovo je njegovih osam inovativnih poteza koje je povukao pre nego što je postao milijarder.

Stvorio je i prodao svoju video-igricu sa samo 12 godina

Advertisements

Radilo se o svemirskoj pucačini imena “Blastar” za koju verovatno niste ni čuli osim ako zaista pažljivo niste pratili industriju ranih osamdesetih. Maska su odmalena zanimali računari, a programiranjem je počeo da se bavi sa samo devet godina.

Uglavnom, 1984. je u BASIC-u stvorio video-igricu čiji je izvorni kod prodao za 500 dolara i to je bio njegov prvi poslovni potez. Tvrdi da se radi o “beznačajnoj igri koja je i dalje bolja od Flappy Birda”.

Radio je kao čistač kotlarnice u pilani

Nakon što je 1988. napustio Južnu Afriku, Mask je radio gomilu bezveznih poslova u Kanadi. Prema biografiji, koju je napisala Ešli Vens, Mask je radio na farmi svog rođaka u Valdeku, a u Vankuveru je naučio da koristi motornu testeru.

TELEGRAF

Advertisements

error: