NOVI SAD UKIDA NARODNJAKE! – Na javnim mestima od sada samo klasična muzika

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Klasična muzika će, osim u gradskim autobusima, biti puštana i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima!

Novosađani više neće morati da idu u koncetne dvorane kako bi uživali u klasičnoj muzici, jer će uskoro u autobusima Javnog gradskog saobraćajnog preduzeća svirati dela najvećih svetskih kompozitora. Rekli su ZBOGOM narodnjacima!

Klasična muzika će, osim u gradskim autobusima, biti puštana i u vrtićima, školama, knjižarama i na festivalima, a sve u okviru akcije “Klasika svaki dan” festivala Dunavska sonata.

Cilj Dunavske sonate je promovisanje klasične muzike u svakodnevnim situacijama, a festival će da pokuša da privoli što veći broj institucija i nevladinih organizacija da svakoga dana bar na sat vremena puštaju klasičnu muziku.

Advertisements

Udruženje građana “Dunavska sonata”, organizator istoimenog festivala klasične muzike, realizuje projekat “Klasika svaki dan” u okviru kog će javnim službama, organizacijama i preduzećima, kao i privatnim kompanijama, biti omogućeno da potpuno besplatno u svojim prostorijama reprodukuju dela klasične muzike.

Predviđeno je da u prvoj fazi realizacije saradnja bude ponuđena subjektima čije usluge svakodnevno koristi veliki broj građana, kao što su JGSP “Novi Sad”, svi vrtići PU “Radosno detinjstvo”, svi privatni vrtići u Novom Sadu, svi ugostiteljski objekti, državne i privatne škole i fakulteti, piše portal “Moj Novi Sad.”

Plan je da u drugoj fazi u projekat “Klasika svaki dan” budu uključeni domovi zdravlja, državne i privatne bolnice, lekarske ordinacije, knjižare, tržni centri, javne službe.

TELEGRAF

Advertisements

error: