NOVI SAD U BLOKADI! Narod se pobunio protiv Vučića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

U Novom Sadu se održava prvi protest “Jedan od pet miliona“. Oko 2.000 ljudi okupilo se na platou ispred Srpskog narodnog pozorišta, odakle će se uputiti u protestnu šetnju do sedišta Vlade Vojvodine. Skup, međutim, ometa grupa ekstremnih desničara.

 

Okupljeni građani nose zastave Srbije, zastave Vojvodine. Ima različitih transparenata, većina nosi poruke upućene aktuelnoj vlasti, predsedniku Aleksandru Vučiću, javnom servisu, ali ima i transparenata na kojima piše “Vojvodina moja domovina“ i “Vojvodina moja dika“.

U neposrednoj blizini imrovizovane bine sa koje govornici pokušavaju da se obrate okupljenima nalazi se grupa od tridesetak ekstremnih desničara, kao i trubači koji izvode nacionalističke i patriotske pesme zbog čega se govornici ne čuju.

 

Ekstremisti drže u rukama ruske zastave, kao i crnu četničku zastavu sa lobanjom na kojoj pise “Sa verom u Boga – sloboda ili smrt”.

 

Drže veliki transparent na kojem piše “Ne u EU-Ne u NATO-Nema predaje”.

Advertisements

Okupljenima se obraćaju glumci Milorad Kapor i Branislav Trifunović, kao i student prava Milan Vujić, posle čega će biti organizovana protestna šetnja centrom Novog Sada.

Kako javlja reporterka TV N1 protestu prisustvuju predsednik DS-a Zoran Lutovac, poslanica DS-a Aleksandar Jerkov, čelnici Narodne stranke.

 

Večerašnji protest u Novom Sadu prvi je koji se održava u koordinaciji sa organizatorima protesta “Jedan od pet miliona“ u Beogradu.

Inicijatorka skupa je studentkinja vajarstva koja je za N1 ranije rekla da je redovno u Beogradu na protestima i da joj je bilo čudno što takvih okupljanja nije bilo u Novom Sadu.

 

Organizatori protesta u Novom Sadu podržavaju zahteve koji su već izneti na okupljanjima u Beogradu.

Branislav Trifunović najavio je da će sutra u Beogradu biti iznet još jedan zahtev, a to je da je održavanje vanrednih parlamentarnih izbora nemoguće pod trenutnim uslovima, a rekao je i da su organizatori zatražili sastanak sa direktorom i urednikom RTS-a.

Advertisements

error: