NOVI NAPAD HOLIVUDA! Glumac Morgan Frimen pravi film gde su Srbi masovne ubice!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Holivudski glumac Morgan Frimen krajem maja proveo je tri dana u Bosni i Hercegovini gđe je sa filmskom ekipom snimao dokumentarni film.

 

Njegov domaćin u Sarajevu bio je novinar Senad Hadžifejzović koji se takođe pojavljuje u filmu, a tom prilikom oskarovac je dao intervju koji je sinoć prikazan u Centralnom dnevniku, a snimljen je u centru Potočara. “Posebni ste jer ste preživjeli strahotu u svojoj zemlji, a nekako ste svi pribrani. Preživjeli ste takav užas i umjesto da kasnije mrzite ljudi koji su to uradili, vi oprostite“, rekao je Frimen na početku razgovora.

Advertisements

 

Kako kaže, uvijek je bio dobro upućen u događanja na području bivše Jugoslavije. Otkrio je i kako vidi BiH poslije rata.

“Da biste živjeli u ovakvoj, kohezivnoj državi morate svi biti Bosanci. Baš kako je predsjednik Ruande rekao da oni više ne smiju da budu Hutu i Tutsi, nego da svi moraju biti Ruandanci. Danas se oni tako izjašnjavaju, a isto morate da uradite i vi“

Friman inače stalno putuje i snima dokumentarce o zemljama koje su preživjele ratove i etnička čišćenja, te je naglasio da je svijetu pod hitno potrebno “čišćenje duše“.

 

IZVOR: NEZAVISNE NOVINE

Advertisements

error: