NOVI BRIS TATON! Grci traže DOŽIVOTNU za Srbe koji su ubili Amerikanca

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Među devet osoba optuženih za ubistvo Amerikanca Bakarija Hendersona na Zakintosu nalazi se i sedam Srba, a za njih se u optužnici traži najstroža kazna doživotnog zatvora, piše Politika.

 

Kako piše ovaj list list, istraga je ustanovila da je mladić umro za 11 sekundi od udaraca nogom u glavu.

Prema odluci veća za prekršaje Zakintosa, kazna se traži u optužnici na 55 stranica za devetoricu učesnika u tom krivičnom delu, a šestorici aktera, srpskih mladića, sudiće se za “teško krivično delo ubistva bez predumišljaja u spokojnom psihičkom stanju”.

 

Za delo “direktnog saučesništva u ubistvu bez predumišljaja” će se suditi jednom, a preostaloj dvojici za delo “pokušaja ubistva”.

Grčki mediji ovu vest objavljuju kao najvažniju, podsećajući na detalje tragičnog događaja ispred bara u Laganasiju, prenoseći detalje optužnice i zahtev da se akterima produži pritvor uz konstataciju da je reč o “jednom od najbrutalnijih ubistava viđenom među mladima”.

Advertisements

 

Istraga je ustanovila da je jedan od aktera imao i “bokser” na ruci i da je nesrećni mladić nastradao odmah, tačnije za 11 sekundi od jednog udarca u glavu, a u optužnici je podvučeno da su i tada, iako je mladić bio u nesvesti, nastavili da ga udaraju nesmanjenom žestinom.

 

“… Slede još dva udarca nogom u glavu koje nanosi devetooptuženi i, na kraju, iživljavanje nad već mrtvim telom sa dva udarca u glavu završava deseti počinilac koji do sada nije identifikovan. Istraga je ustanovila da je reč o smeđem mladiću od 20 godina, visine 180 centimetara u beloj bluzi i farmerkama koji se na snimku vidi kako zadaje poslednje udarce već mrtvom Bakariju. Sve u svemu, više od 20 udaraca nogom u glavu”, navodi se u optužnici.

 

Prema zakljucku sudija na Zakintosu, “mladi Amerikanac je bio napadnut sa namerom da bude ubijen”.

Roditelji ubijenog Bakarija najavljuju da će tražiti i kompenzaciju, a informacija o početku suđenja za sada nema.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: