NOVAK: Boriću se uvek, bilo kada i bilo gde!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Savršenom igrom Novak Đoković je u Melburnu stigao do svoje sedme titule na Australijan Openu, 15. Grend slema u karijeri.

 

Na obraćanju medijima, nešto kasnije, prvi teniser sveta je blistao od sreće zbog veličanstvene pobede nad najvećim rivalom, Rafaelom Nadalom u jednom od mečeva za koje je i sam Novak priznao da su mu među najboljim u karijeri.

 

“Bilo je i bolje nego 2016! Moram da priznam. Prijatno sam iznenadio i samog sebe nivoom tenisa koji sam igrao, pogotovo u poslednja dva meča na Australijan Openu. Malopre sam rekao da je ključ pobede bila ta dozirana agresivnost i prosto menjanje ritma u toj meri da mu ne dozvolim da se oseća komforno na terenu. Morao sam da igram brzo, ravno, da ga prosto izbacim iz ritma, to mi je bio cilj i verovatno najbitniji je bio taj početak koji je bio krucijalan za razvoj meča, jer svi vrlo dobro znamo koliko energije, snage i dinamike on unosi u svaki svoj poen i udarac. I prosto, on tako pokušava da na neki način nametne svoje prisustvo, da se zna ko je na terenu, a s druge strane sam to i očekivao. Naprotiv, i u igračkom smislu,mislim da je taj početak i presudio, bio odskočna daska za dalje”, priznao je Đoković.

Advertisements

 

Na pitanje, kako vizualizuje sopstvenu budućnost, Novak je rekao da veruje u sopstvene snage i da je to najvažnije.

 

“To je sastavni deo moje pripreme. Evo, sad kad pričamo otvoreno o tome, a spominjao sam to i ranije, to je najverovatniji najvažniji deo moje mentalne pripreme, ne samo za tenis nego uopšte i život. Verujem u sopstvenu snagu koju svi imamo unutra i verujem u zakon privlačnosti, da, ukoliko se misli i energija usmere na određenu frekvenciju, ta frekvencija će se i ostvariti. Da li uspeva uvek? Možda ne, ali u većini slučajeva da. Sve zavisi od toga i u kojem ste stanju uma, kako balansirate u svom životu, kako podnosite pritisak i prosto da li učite iz životnih lekcija. Sve se nekako lepo skockalo za mene“.

 

B92

FOTO: Getty Images

 

Advertisements

error: