NJU U MEDIJE A NE STARLETE! Ova srpska klizačica ima 13 godina i već osvaja svetske medalje!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jutarnji trening svakog dana počinje dok je mrak, slede učenje, škola, pa uveče balet, otkriva Anita Kovač

Anita, kao i svaki klizač, mora da ustane u pet sati ujutro da bi u šest počela trening, ali medalje niže svake godine. Za dva meseca osvojila je dve pobedničke medalje u klizanju, u Subotici i Segedinu.

Sa 13 godina ustaje već u zoru iako ne zna da li će roditelji imati dovoljno novca za usavršavanje njenog talenta. Time su i njene medalje – pet osvojenih do sada – još vrednije.

Zajedno je trenirala sa subotičankom Leonom Rogić, koja u martu nastupa na Svetskom prvenstvu u klizanju u Kini. Anita sanja da će klizati bar u Evropi, na takmičenju u Grenoblu.

Advertisements

Ona je sedmak u Osnovnoj školi „Deseti oktobar“, a talentu je doprinelo i vredno treniranje u baletskoj školi. Kliza od treće godine, već 10, a balet trenira osam, što impresionira i sportiste. Kruna tog truda su dve pobedničke medalje osvojene za dva meseca, u Subotici i Segedinu, gde je briljantno izvela svoj ples na ledu. Nisu i jedine. Osvojila je još tri medalje u Pokrajini i Subotici.
– Treniram svaki dan od šest ujutro. Srećna sam na ledu – kaže Anita za Kurir.

Pored sporta, voli i psihologiju i vidi sebe kao uspešnu sportistkinju i dobrog studenta.
– Želim da budem sportski trener i psiholog istovremeno i da imam dobar život u Srbiji, uz roditelje. Za profesionalni sport potrebna je samo dobra organizacija. Trening u Spartaku počinje dok je mrak, s mojim trenerom Paulinom Majnarić. Posle treninga slede učenje, škola, pa uveče balet – iznenađuje nas Anita, koja je odlična učenica iako joj se dan završava kasno, a novi počinje svakog jutra pre svitanja.

 

TEKST: Nadica Harminc

Advertisements

error: