NIŠTA IM NIJE SVETO! Naprednjaci će rekonstruisati i modernizovati Skadarliju

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Radovi se odvijaju i u samoj Zetskoj ulici, tako da će s proleća taj deo grada biti u potpunosti prilagođen potrebama posetilaca i turista, istakao je Vesić.

 

Gradski menadžer Goran Vesić najavio je danas da će Skadarlija do proleća biti potpuno rekonstruisana.

On je gostujući na televiziji Pink podsetio da je Vlada Republike Srbije izdvojila 10 miliona dinara za obnovu Skadarlije, dok je grad izdvojio još četiri miliona za zamenu kompletne vodovodne infrastrukture, koja je veoma stara.

Prvi deo rekonstrukcije podrazumevao je obnovu česme na uglu sa Siminom ulicom, što je završeno početkom juna.

Advertisements

– Drugi deo rekonstrukcije Skadarlije počinje u ponedeljak i radiće se u tri faze. U prvoj fazi, koja će trajati 60 dana, sređivaće se deo od Strahinjića Bana do Gospodar Jevremove ulice i podrazumevaće rekonstrukciju vodovodnih cevi i kaldrme. U dogovoru sa ugostiteljima drugu fazu smo bili odložili dok ne prođe turistička sezona, a sada su njihovi gosti više u lokalima, pa su se stekli uslovi da se nastavi s radovima – naveo je Vesić, saopšteno je iz Sekretarijata za informisanje Grada Beograda.

Druge dve faze su od Jevremove do Zetske i od Zetske do Bulevara despota Stefana i radiće se odmah posle Nove godine, čim vremenski uslovi to dozvole. Radovi se odvijaju i u samoj Zetskoj ulici, tako da će s proleća taj deo grada biti u potpunosti prilagođen potrebama posetilaca i turista, istakao je Vesić.

IZVOR: TELEGRAF

Advertisements

error: