NIŠTA BOLJI OD VUČIĆA! – Pronašli Šutanovcu preko 300,000 evra na računu u banci!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac, koji zvanično nema ni dana radnog staža mimo politike, uporno krije poreklo svoje basnoslovne ušteđevine od 300.000 evra!

Iako su se u javnosti pojavili dokazi da Šutanovac na ličnim računima u bankama čuva milionski keš, lideru demokrata ne pada na pamet da kaže kako je stekao toliko bogatstvo s poslaničkom platom od oko 100.000 dinara!
Informer je i juče, drugi dan zaredom, pitao Šutanovca da nam objasni odakle mu, uz milionski luksuzni stan u blizini Hrama Svetog Save na Vračaru, i 300.000 evra na privatnom računu. Nikakav odgovor nismo dobili.

Advertisements

S druge strane, Dragan Dobrašinović iz Koalicije za nadzor javnih finansija kaže da je Šutanovac dužan da prijavi poreklo svoje ušteđevine.
– On je bio narodni poslanik, bavi se politikom više od 20 godina. Koliko je javnosti poznato, to je jedini poziv koji ima i jedini legalan izvor prihoda koji je prijavio nadležnima. Ako ima više od onoga što zvanično priznaje, mora da kaže odakle mu! Znamo kolika mu je bila plata i mora da objasni kako je sa platom od 100.000 dinara, od koje se odbijaju troškovi života, uspeo da uštedi toliki novac. Kada već on ćuti, Poreska uprava i Tužilaštvo su dužni da utvrde poreklo tolikog novca… – apeluje Dobrašinović.

Podsetimo, Centar za istraživačko novinarstvo (CINS) i antikorupcijski portal “Pištaljka” objavili su faksimil presude kojom je Šutanovac pod sumnjivim okolnostima oslobođen na suđenju za aferu “Pašnjak”. Tekst tog sudskog dokumenta otkriva da lider demokrata, pored dupleksa na Vračaru, ima i ličnu ušteđevinu od 300.000 evra, ali i umetničke slike, skupocene satove i vredno oružje.

INFORMER / CINS

Advertisements

error: