NIKOM NIŠTA! Obustavljena istraga protiv Dinkića zbog nestanka 730 MILIONA

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Pitanje se odnosilo da li je Dinkić i dalje na toj funkciji, koliku platu prima i koji su rezultati Komiteta.

 

Poslanik Dveri, Marija Janjušević, postavila je danas niz pitanja koja se tiču bivšeg guvernera i ministra Mlađana Dinkića, odnosno njegove “sudbine”.

 

Ona je zatražila od Tužilaštva za organizovani kriminal da obrazloži zašto se odustalo od dalje istrage protiv Dinkića, a koja se ticala sumnje da je izvršio zloupotrebu položaja i tako bankama na nelegalan način obezbedio korist od preko 730 miliona dinara.

 

Reč je o Komercijalnoj banci, Meridijan banci (naslednik Kredit Agrikol), Delta Banci (danas Intesa), Agro banci, Kredi Banci, Novosadskoj banci, Vojvođanskoj, Metals banci, MB banci Niš…

 

Istraga je obustavljena 2016. godine.

– Prema prikupljenim dokazima tokom istrage – saslušanja osumnjičenog, ispitivanja svedoka, pribavljenih isprava, sprovedenog veštačenja, proizlazi da se u radnjama osumnjičenog Dinkića ne stiču svi elementi krivičnog dela zloupotreba službenog položaja – objavili su tada iz Tužilaštva.

Advertisements

 

MUP Srbije Janjušević je pitala da li su u toku istražni i predistražni postupci protiv Dinkića, s obzirom da i dalje nisu razrešene brojne sumnje o tome da je Dinkić zloupotrebljavao službeni položaj dok je obavljao javne funkcije.

Prema Sporazumu o osnivanju Mešovitog komiteta, jedan od zadataka ovog tela trebalo je da bude praćenje sporazuma ili memoranduma koji su zaključeni ili će tek biti zaključeni. Predviđeno je da Komitet čine ministri obe strane ili njihovi predstavnici.

 

Dok se čekaju odgovori na poslanička pitanja, podsećamo da je Vlada ove godine na pitanje medija o radu ovog komiteta saopštila “da je on još u fazi formiranja”, čak i tri godine nakon odluke o njegovom formiranju.

 

Na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije, u registru javnih funkcionera, Mlađanu Dinkiću nije zabeležena nijedna javna funkcija koja još uvek važi.

Pitanje o formiranju ovog komiteta i ulozi Mlađana Dinkića u njemu postavili smo Vladi Srbije i danas, i još uvek čekamo na odgovore.

 

Dinkić takođe nije želeo da govori za Espreso.

(Espreso.rs)

Advertisements

error: