NIKO NIJE ZAŠTIĆEN! U Srbiji na radnom mestu poginulo 240 osoba

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Mogla bi kolumna do kraja da bude sastavljena samo od naslova objavljenih proteklih par godina i ne bi sve stalo jer, kako javljaju mediji, u periodu od januara 2013. do kraja 2017. godine, u Srbiji je na radu poginulo čak 187 osoba. Na to valja dodati i 53 radničke smrti u 2018. godini, što je po podacima N1, najviše od 2006. godine, kada je izgubljeno čak 54 života. Trend je, naravno, nastavljen i u 2019. godini.

 

Zajedničko za sve ove nesreće je da je radnike u smrt oterala Srbija! Država Srbija svojim neradom, svojim fušerajem, svojim burazersko-stranačkim vezama koje preziru i zaobilaze zakone i propise. Svojim nesposobnim inspektorima i još nesposobnijim ministrima, svojim nesposobnim poslanicima kojima se kroz parlament provuče zakona pun rupa, koje se zatim koriste u odbranu opšteg javašluka i prebacivanje odgovornosti s jednih na druge.

Advertisements

 

Svi ti silni radnici u smrt su oterani u sadejstvu sa gramzivim investitorima i poslodavcima koji gledaju samo profit, a kojima nadležni gledaju kroz prste. Sigurno ne besplatno. Sve te smrti povezuje i to što su građani upozoravali na vreme, uzbunjivali nadležne, slali fotografije na kojima se vide radnici bez kaciga, zaštitne opreme, gradilišta bez ograde i slično, ali bez uspeha. Inspektori se plaše investitora, jer su ovi nedodirljivi ili, jednostavno, ne rade svoj posao odgovorno. I jedno i drugo je loše. Nedopustivo. Ministarka najavljuje još više inspektora. Pa ako je neko postao inspektor kupujući svoje radno mesto ili diplomu, onda ne čudi da ljudi ginu zbog njega.

 

DANAS.RS

FOTO: Arhiva

 

Advertisements

error: