NIJEDAN LEKAR SE NIJE POJAVIO NA POSLU! Scena iz beogradskog Doma zdravlja

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Iako se iz dana u dan upozorava na jako lošu situaciju u zdravstvu, boljitak je čini se i dalje samo misaona imenica.

 

Zdravstveni sistem države je u potpunom rasulu. Zdravstvene ustanove po svemu sudeći kubure sa lekarima, a oni koji najviše ispaštaju su pacijenti.

Stomačni virus, glavobolje, virusne infekcije, prehlade, zahvataju sve veći broj ljudi koji do adekvatne terapije teško dolaze. Na sve to, gužve i čekanje da vas izabrani lekar primi, mogu potrajati i po nekoliko sati.

 

Na Tviteru je osvanula fotografija iz jednog doma zdravlja, i kako je napisano u opisu, pacijenti na pregled čekaju od rane zore. Naime, preko dvadeset pacijenata na raspolaganju ima samo dve doktorke. Korisnica Tvitera podelila je fotografiju iz čekaonice i napisala:

– Sve njih/nas treba da prime dve doktorke, da saslušaju, posvete se, ocene, procene, daju dijagnozu, lek #pakao i svi smo tu od 6h …

Advertisements

 

Sve njih/nas treba da prime dve doktorke, da saslušaju, posvete se, ocene, procene, daju dijagnozu,lek #pakao i svi smo tu od 6h … pic.twitter.com/8gC4LN4TIl

 

— Zaklina Tatalovic (@zaklina_prva) 04. април 2018.
Ovo nije izolovan slučaj. Naime, sve više sugrađana žali se na alarmantno mali broj lekara u domovima zdravlja, ali i na slabu organizacju medicinskih ustanova i nedovoljan broj termina za preglede pacijenata.

Našoj redakciji javilo se nekoliko nezadovoljnih sugrađana koji su imali primedbe na ažurnost medicinskih radnika, ali na mali broj pedijatara.

 

– Dva pedijatra rade u domu zdravlja, a ažurnost je na veoma niskom nivou. Odvela sam sina po recept, a nakon ravno 3 sata čekanja doktorka je rekla da ne može da izda recept jer je on punoletan. Nisu ni pogledali zdravstveni karton – kaže naša sagovornica.

 

ESPRESO.RS

Advertisements

error: