NIJE VIŠE DOBRODOŠAO! Putin ne želi da razgovara sa Vučićem

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Vučićeva poseta Moskvi je završena i red bi bio da se osvrnemo i analiziramo šta je ona predstavljala i koji su rezultati ovog sastanka. Nažalost, o samoj poseti uglavnom možemo da se informišemo iz režimskih medija, a čitujaću i slušajući režimske medije ne možemo da saznamo baš ništa. Paradoks? Naravno, kao i sve ostalo u današnjoj Srbiji.

 

Srećom, živimo u vremenu kada na svega nekoliko klikova u drugačijem smeru možemo da vidimo i čujemo i one objektivnije i normalnije, čije pisanje ne zavisi od toga šta će Vučićevi savetnici da šapnu već zaista događaje prenose onako kako su se i desili i da tu mislimo pre svega na strane medije.

Čitajući sve njih iz više različitih uglova, evo otprilike kako bi mogli da analiziramo ovu posetu i ovaj „istorijski“ sastanak, pa da krenemo redom.

 

Ko će kome?

Da se podsetimo, ova poseta je prvobitno bila najavljena kao dolazak Vladimira Putina u Srbiju u čiju će čast biti organizovana vojna parada. Putin nije došao i šta to govori? On sigurno nije osoba koja ujutru dok pije prvu kafu razmišlja gde će da ide, pa da danas bude u fazonu „e mogao sam otići do Srbije“, a već sutra „ipak neću, daleko je a i umoran sam, javite vi njima da dođu, lakše je“. Dakle, ako je trebao da dođe, a potom posetu otkazao, nešto veliko i veoma bitno je uticalo da se odluka promeni, a šta? Verovatno nikada nećemo saznati, ali zaključak možete da izvedete i sami.

 

„Moja politika prema Kosovu je propala“

Advertisements

Pre svega nekoliko dana Aleksandar Vučić je izjavio kako je njegova kosovska politika doživela poraz. Nakon toga je otišao u Rusiju da traži podršku za svoju politiku prema Kosovu?! Da li je to nešto što ozbiljan i normalan čovek radi? Naravno da nije. Rusijom sigurno ne upravlja polusvet koji svoje mišljenje kreira čitajući Vučićeve medije, te zamislite samo njihovu reakciju kada su čuli da treba da pruže podršku politici za čiju idejni kreator kaže da je PROPALA?! Ali, kakva je to politika? Šta je to propalo? Mi i dalje nakon 6 godina Vučićevih pregovora ne znamo ništa, izuzev za termin „razgraničenje“. Putin sigurno zna i sigurno mu se ne dopada.

 

Koliko puta?

Jedan od najvećih režimskih argumenata koji navodno idu u prilog tome da su odnosi Srbije i Rusije nikada bolji jeste „da se Vučić više puta video sa Putinom nego svi ostali političari ikada igde“. To je budalaština. Njih dvojica nisu zaljubljeni tinejdžeri koji žele da vezu podignu na malo viši nivo pa da im merimo koliko puta su otišli na „dejt“.

I Slobodan Milošević se vrlo često susretao sa zapadnim diplomatama krajem prošlog veka, pa kako se to završilo? Šta je rezultat sastanaka Putina i Vučića, o čemu se priča, šta su zaključili? O tome ni reč, a sami zaključite zašto je to tako.

 

Odlazak u Moskvu

Kada je Vučić stigao u Moskvu njegovi mediji su krenuli da pucaju iz svih oružja. Međutim, nigde nismo videli nijednu sliku sa dočeka, taj crveni tepih, protokol, ko ga je dočekao, gde, na koji način? Da li mu je doček bio priređen kao predsedniku jedne države ili kao jednom običnom stranom turisti koji je došao da se divi svom domaćinu?

Umesto toga, režimski mediji su pisali hvalospeve o velikom Aleksandru Vučiću koji hrabro nosi stativ od kamere?!

 

GERILA.RS

Advertisements

error: