NIJE SE POHVALIO! – “ZAŠTITNIK” GRAĐANA Saša Janković 90-ih radio za Miru Marković i JUL

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Saša Janković, aktuelni zaštitnik građana i predsednički kandidat kojeg je podržala Demokratska stranka, verovali ili ne, u jeku protesta protiv režima Slobodana Miloševića prešao je iz opozicione novinske agencije da radi u vladu Mirka Marjanovića!

Janković je radio u Ministarstvu sporta, a direktni nadređeni bio mu je istaknuti julovac Dragoljub Kočović, otkriva „Alo!”.

Naime, proevropski kandidat za šefa države radio je kao pravnik u tom ministarstvu, na čijem je čelu bio tadašnja udarna igla SPS-a Zoran Baki Anđelković, a direktni šef bio mu je Dragoljub Kočović, kadar Mire Marković. Kočović je bio i na spisku funkcionera kojima je zabranjen ulazak u Evropsku uniju.

Saša Janković je karijeru započeo 1994. kao novinar u agenciji Beta, gde je radio do 1997. Naprasno je postao stručni saradnik u Ministarstvu za omladinu i sport gde je ostao do 2000. godine. Od 2000. do 2001. bio je sekretar saveznog ministarstva sporta u vladi Zorana Žižića, a od 2001. do 2003. pomoćnik saveznog sekretara za sport i omladinu u vladi Dragiše Pešića.

 

Podsećanja radi, aktuelni zaštitnik građana se u intervjuu za jedan nedeljnik prisećao svog rada u saveznoj administraciji i istakao da je državni posao počeo da radi u najnižem stručnom zvanju.

– Sećam se da je uticajna političarka želela da postane predsednica Biciklističkog saveza Srbije, ali na sednici na kojoj je izabrana nije bilo kvoruma. Pripremio sam rešenje kojim se njen zahtev za upis u registar odbija. Tadašnji ministar Zoran Anđelković Baki ga je potpisao i čuo sam da je zbog toga imao partijski problem – kazao je za „Vreme” predsednički kandidat Janković.

Advertisements

S druge strane, Zoran Baki Anđelković, bivši savezni ministar za sport i omladinu, potvrđuje naša saznanja i dodaje da nema zamerke na Jankovićev rad.

 

– Saša je bio dobar, radio je svoj posao korektno. To je bilo pre 17 godina. Ono što je bio njegov posao, to je i radio – kazao je Anđelković za „Alo!”.

Janković je, prisećajući se rada u ministarstvu, takođe istakao da se nikada nije učlanio ni u SPS ni u JUL, iako mu je savetovano da to uradi.

 

– Kada je neko predložio da postanem direktor Direkcije za međunarodnu kulturnu, prosvetnu i sportsku saradnju u Ministarstvu spoljnih poslova, rešenje koje je bilo na stolu ministra Vladislava Jovanovića nije potpisano. Nikada, naime, nisam javio u koju sam se od dve vladajuće stranke – SPS ili JUL – učlanio po hitnom postupku, kako mi je posavetovano da uradim. Nisam imao šta da im javim, niti su me ikada više pozvali, ali otkaz u Ministarstvu sporta nisam dobio – kazao je on za „Vreme”.

Odgovor Saše Jankovića juče nismo uspeli da dobijemo jer se nije javljao na broj poznat redakciji. Tako nismo uspeli da saznamo ni kako je, kao neko ko navodno nije bio član SPS ni JUL, u vreme najžešćih narodnih protesta protiv tog režima uspeo da dobije posao u vladi koju su strogo kontrolisali Slobodan Milošević i njegova supruga Mirjana Marković.

 

ALO

Advertisements

error: