NIJE KRAJ! – Rusija nakon STRAŠNE TRAGEDIJE ponovo obnavlja hor “Aleksandrov”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Posle avionske nesreće u kojoj je 25. decembra 2016. među 92 poginule osobe bilo i 64 člana slavnog ansambla „Aleksandrov“, u četvrtak počinje konkurs za prijem novih članova umesto nastradalih pevača i igrača.

Na konkursu, koji će se odvijati od 19. do 25. januara, čuveni ansambl će popuniti upražnjena mesta posle tragedije koja je zadesila „Aleksandrov“ kada je pošao put Sirije, da tamošnjim ruskim snagama ulepša praznične dane. Avion Tu-154 Ministarstva odbrane je poleteo sa podmoskovskog aerodroma Čklakovski, imao sletanje u Sočiju, a onda se desila nesreća. Dva minuta posle nastavka puta ka Siriji letelica je pala i tom prilikom život su izgubila 64 člana ansmabla. Tragično je skončalo 30 članova igračkog dela „Aleksandrova“, a 34 poginule osobe bile su članovi hora.

Advertisements

Prijava za učešće na konkursu, međutim, nije obična. U njoj ne mora da se navede biografija kandidata. U njoj nema navođenja želja, ili ličnih kvaliteta, ili uslova pod kojima bi neko hteo da zasnuje radni odnos. U prijavi postoji samo jedna rečenica, već otkucana, ispod koje je potrebno staviti potpis.

A rečenica, naslovljena na načelnika Akademskog pevačkog i igračkog ansambla ruske armije „A. V. Aleksandrov“, glasi:

„Molim Vas, dozvolite mi da učestvujem u Konkursu za upražnjeno mesto pevača/igrača u horu.“

I, to je to. Svako ko smatra da ima kvalitet za pevanje u „Aleksandrovu“ može da se prijavi. Ne postoje nikakvi dodatni uslovi, dovoljna je samo želja da se nastavi tamo gde se stalo.

A nastavak sledi vrlo brzo. Čuveni hor, u novom sastavu, imaće prvi nastup već 23. februara 2017, i to u Kremlju, za ruski praznik Dan zaštitnika otadžbine.

 

INTERMAGAZIN

 

Advertisements

error: