NI KIŠA IH NIJE SPREČILA! – Hiljade građana Niša izašlo na proteste PROTIV VUČIĆA!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Oko 2.000 Nišlija, uglavnom mladih, treće veče za redom protestovalo je u centru grada zbog izbornih rezultata i pobede premijera Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima održanim 2. aprila.
Učesnici skupa podržali su zahteve kolega iz Novog Sada i Beograda.

 

Studentkinja Aleksandra Nedeljković rekla je da studenti traže smenjivanje Republičke izborne komisije, Regulatornog tela za elektronske medije, predsednice parlamenta Maje Gojković i urednika Informativnog programa RTS-a.

Ona je navela da će protesti trajati sve dok se zahtevi studenata ne ispune a u protivnom tražiće raspisivanje vanrednih parlamentarnih izbora.

Advertisements

„Ne želimo na protestu nikakva stranačka obeležja jer smo svi na istoj strani, etiketiranja ostavljamo za Pink i RTS“, rekla je Nedeljkovićeva.

„Mi smo mladi koji ne mogu da trpe život ovde a ne žele da odu iz zemlje. Želimo zemlju kakvu zaslužujemo“, rekla je ona.

Student Marijan Mitrović rekao je da svi okupljeni na protestu žele normalnu državu, i ne žele da budu robovi u njoj. „Nemamo pet života da pustimo da svaki diktator vlada 10 godina“, rekao je Mitrović.

Protest je završen protestnom šetnjom koja je proširena i na širi centar grada.

Novi protest najavljen je za sutra u 18.00.

Sinoć su protesti organizovani u više od 20 gradova Srbije.

 

(Izvor: Beta)

Advertisements

error: