NEVEROVATNO! Zbog rušenja objekata u Beogradu podignuta tužba protiv Nebojše Stefanovića

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Građanin Dragan Marić, koji je prošlog ponedeljka tužio premijera Aleksandra Vučića zbog slučaja Savamala, juče je tužio i ministra unutrašnjih poslova Nebojšu Stefanovića.

Kako se navodi u tužbi, ministar Stefanović je od maja 2016. u javnim obraćanjima „izrekao laži nebrojeno puta“ o slučaju Savamala, odnosno rušenju objekata u Hercegovačkoj ulici u izbornoj noći 24. i 25. aprila prošle godine. Marić ukazuje na laži koje je Stefanović izrekao: „Glavna vest je rušenje tri nelegalna objekta“, „Policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i mi ćemo ga rešiti“ i „Tri nelegalna objekta“.

U tužbi se ističe da je Stefanović odbio i sprečio da izvrši svoju ustavnu i zakonsku obavezu ustanovljenja nezakonitih radnji i propusta u MUP u slučaju Savamala, nevezano za predistražne radnje tužilaštva, i navedenu obavezu „prebacio“ na druge državne organe, odnosno tužilaštvo i sud, a sve u cilju prikrivanja zločina, otvorene zaštite razbojnika i „kupovine vremena“.

– Teško je poverovati u činjenicu da je ministar 12. maja 2016. raspolagao samo katastarskim podacima (jedino knjige katastra dokazuju da li je objekat legalan ili ne), a ne i o razbojnicima i naredbodavcima zločina u Savamali. Naravno da ministar nije mogao znati ni za katastarske podatke, jer ih ni Republički geodetski zavod nije imao na dan 24. aprila, niti 12. maja na dan izjave ministra- piše Marić u tužbi i dodaje da akt Republičkog geodetskog zavoda neupitno dokazuje da je ministar Stefanović 12. maja slagao narod da su u Savamali srušena „tri nelegalna objekta“.

Advertisements

Takođe, u tužbi se ukazuje i na krivičnu prijavu firme Iskra, čiji su objekti porušeni, podnetu Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 25. aprila. – Iz navedene krivične prijave proističe neupitan dokaz da objekti firme Iskra d.o.o. nisu ilegalne barake, već zidani i legalni objekti, ukupne površine 1.057 metara kvadratnih- objašnjava Marić u svojoj tužbi. Kako naglašava, istina je činjenica da je evidentno izostao svaki oblik istrage u MUP Srbije, što je delom neupitno navedeno i dokazano u izveštaju zaštitnika građana Saše Jankovića.

– Ministar je svesno, namerno, ciljano i voljno odustao od „svoje“ izjave od 12. maja da „policija radi na rasvetljavanju ovog slučaja i mi ćemo ga rešiti“ i nebrojeno puta slagao i prevario narod, u smislu da zločin u Savamali nije u nadležnosti policije, već isključivo drugih organa vlasti, odnosno tužilaštva i suda. Ministar je, kao najodgovornije lice MUP Srbije, na najdirektniji mogući način postao saučesnik zločinačkog čina u Savamali, jer je sprečio i zabranio podređenima da deluju u skladu sa zakonom, čime bi se omogućilo da počinioci ovog zločina budu davno privedeni pravdi- navodi se u tužbi.

Dragan Marić traži 15 miliona dinara za naknadu nematerijalne štete zbog povrede dostojanstva i pretrpljenog duševnog bola.

 

 

(Autor: Danas)

Advertisements

error: