NEVEROVATNO! Vučić i Dačić se dogovorili! – NIKOLA SELAKOVIĆ novi premijer Srbije!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Bivši ministar pravde ima velike šanse da zasedne u Vučićevu premijersku fotelju, ekskluzivno saznaje Kurir! Tajnim dovogorom između Aleksandra Vučića i Ivice Dačića o učvršćivanju postojeće koalicije na vlasti predviđeno je da u ministarsku fotelju zasedne i potpredsednik SPS Branko Ružić!

 

Potpredsednik SPS Branko Ružić ulazi u Vladu Srbije nakon predsedničkih izbora, a jedan od najozbiljnijih kandidata za budućeg premijera je bivši ministar pravde Nikola Selaković, otkriva Kurir.

Kako nam je potvrđeno iz više izvora, funkcija za potpredsednika SPS je samo deo dogovora između lidera naprednjaka Aleksandra Vučića i šefa socijalista Ivice Dačića o učvršćivanju postojeće koalicije na vlasti!

Više ne traže sporazum

Jedan od naših sagovornika tvrdi da su se lideri SNS i SPS samo načelno dogovorili o postizbornoj saradnji.

Advertisements

– Istina je da obojica ćute kad ih i najbliži saradnici pitaju za neko kadrovsko rešenje. Dačić uvek diplomatski odgovara: „Ja ne razgovaram na taj način, nisam trgovac!“ Ipak, spekuliše se da bi SPS trebalo da dobije još najmanje jedan resor u rekonstruisanoj vladi i da bi upravo Ružić mogao da dođe na neko od ministarskih mesta. Uostalom, vidite i sami po medijima koliko se Ružić smirio, više ne iskače. On je tražio među prvima da se potpiše koalicioni sporazum s naprednjacima, a sada to više i ne pominje – priča izvor Kurira blizak vladajućoj koaliciji.

Još je neizvesno da li će smeštanje Ružića u Nemanjinu 11 značiti i selidbu za nekog od aktuelnih ministara.

– Pošto se Ružić umirio, znači da je namiren. Sasvim je izvesno da će njegovo novo radno mesto posle izbora biti negde u vladi. Međutim, niko još nije dobio ni nagoveštaj koliko će tumbanja biti i da li će svi ministri biti na broju kad na kormilo dođe novi premijer – kaže naš sagovornik iz vladajuće koalicije.

 

IZVOR: KURIR

Advertisements

error: