NEVEROVATNO! Građani Srbije će platiti 2,5 miliona Komunalnoj policiji za reklame i imidž

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave odlučilo je da iz budžeta izdvoji 2,5 miliona dinara kako bi se analizirali stavovi javnosti o radu Komunalne policije i kako bi se radilo na promeni i jačanju imidža ove gradske službe.

 

Kako piše Insajder, tako će prekoračenje ovlašćenja, nepoštovanje zakona, pa neretko i bahatost komunalne policije građani Srbije platiti pošto će novcem iz budžeta biti finansirano popravljanje imidža koji su sami urušili.

Pre dva dana, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, u čijoj je nadležnosti Komunalna policija, raspisala je javni poziv za izradu strategije kojom bi se “definisale aktivnosti za promenu i jačanje imidža Komunalne policije i izgradnju pozitivne reputacije”. Osim strategije, usluge koje Ministarstvo traži je i saradnja sa medijima, produkcija i izrada komunikacionih materijala i organizacija događaja koji su namenjeni unapređenju imidža Komunalne policije.

Advertisements

Kako je potvrđeno novinaru Insajdera u Ministarstvu državne uprave, za ovaj posao izdvojeno je 2,5 miliona dinara.

Komunalnu policiju od osnivanja, krajem 2010. godine, prate brojni incidenti – od fizičkih obračuna sa građanima prilikom kontrole nelegalne ulične preprodaje, posedovanja BusPlus karti, pa i do privođenje aktivista nevladinih organizacija i udruženja i sprečavanja novinarskih ekipa da obavljaju svoj posao. O incidentima postoje čak i video snimci na internetu.

Komunalna policija osnovana je zvog rešavanja svakodnevnih problema građana poput vandalizma, buke, oštećenje javne i privatne imovine…

ESPRESO.RS

Advertisements

error: