NEOČEKIVANO! I Šešelj podržao proteste omladine! – Samo napred, Soroš ovo ne finansira!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Lider SRS Vojislav Šešelj izjavio je danas da ne planira da se povuče sa čela Srpske radikalne stranke iako nije zadovoljan rezultatima izbora, kao i da se slaže sa većinom zahteva sa takozvanih studentskih protesta

 

Šešelj je na konferenciji za novinare izjavio da u njegovoj stranci nije bilo nijednog zahteva za njegovom ostavkom i da on to neće uraditi, da nije bilo nikakvih prepirki sa njegovim zamenikom Nemanjom Šarovićem, ali i da ima nekih od njegovih najbližih saradnika koji “bi ščepali tu ostavku i ne bi je puštali”.

Lider radikala je rekao da SRS nije organizator protesta “protiv diktature”, ali da im se ne suprotstavlja, te da većinu zahteva podržava.

Prvi zahtev sa kojim je SRS saglasna, rekao je Šešelj, jeste da treba smeniti neke od članova RIK, ali, kako je rekao, ne sve.
Oni koje ne treba smeniti jesu oni iz SRS, jer su se oni “borili da se izbori dosledno sprovedu, pogotovo na KiM – rekao je Šešelj.
Kako je istakao podržava i smenu kompletnog REM, ali ga dopunjava zahtevom da su u Srbiji vrati sistem državne televizije, sa višestranačkim upravnim odborom i kontrolnim telom, koje bi kontrolisalo elektronske medije.

Advertisements

Treći zahtev, koji je Šešelj u ime SRS podržao jeste da se smeni rukovodstvo RTS i RTV, jer, kako je rekao, reč je o “nemoralnim ljudima bez karaktera koji se prodaju za novac i nikada nisu savesno obavljali svoj posao”.

Takođe, dodao je, radikali se slažu i sa zahtevom da Maja Gojković podnese ostavku na mesto predsednika Skupštine Srbije.
– Ono što ne podržavamo, to što na protestu učestvuju “Žene u crnom” – poručio je Šešelj.

Kako je rekao stranka nije zadovoljna rezultatima predsedničkih izbora, te će proučiti zašto je do takvih rezultata došlo.
– SRS nije zadovoljna izbornim rezultatom. U fazi smo proučavanja zašto je došlo do velikog pada broja osvojenih glasova. Proučavamo i subjektivne slabosti u okviru stranke i objektivne okolnosti zbog kojih je do toga došlo – rekao je Šešelj.

INFORMER

Advertisements

error: