NEMAČKI VOJNIK: Ubijao sam Srbe na Košarama ali mi nisu platili

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Spat je kao profesionalni vojnik i snajperista koji je radio za američku vojsku 1998. godine otišao na Kosovo da obučava teroriste OVK u kampovima na severu Albanije!

 

Nemačkog plaćenika Marka Spata, koji je 1999. godine ratovao na Kosovu za teroristički OVK i snajperom na Košarima ubijao golobrade srpske mladiće, gotovo dečake, stigla je “kazna” i danas ne može da plati čak ni lekove, koji su mu neophodni, prenose beogradski mediji.

 

Spat je kao profesionalni vojnik i snajperista koji je radio za američku vojsku 1998. godine otišao na Kosovo da obučava teroriste OVK u kampovima na severu Albanije.

Kada je počela NATO agresija, dejstvovao je na Košarima, gde je teško ranjen: pogođen je u glavu, nogu i ruku i ostao je invalid, zbog čega je morao da se povuče iz službe.

 

Danas se žali što mu ni Albanci ni Amerikanci nisu isplatili ni dolar, dok u Nemačkoj ima minimalnu penziju. Kako je sam rekao u ispovesti za nemačke medije, nema novca za lekove i neophodne operacije, a zdravstveni problemi su mu toliki da može da jede samo na slamčicu.

Advertisements

Spat je bio pripadnik 138. brigade OVK i do detalja je opisao zločine i kako je pucao u Srbe, bez trunke žaljenja. Za bitku na Košarima kaže da je bila kao horor u Vijetnamu.

 

– Košare su bile pakao na zemlji. Kao u Vijetnamu. Ali, na kraju je naša pobeda promenila tok rata. NATO je odradio sjajan posao – navodi Spat.

Za jedan nemački portal plaćenik do detalja opisuje bitku za Košare, kada je jedva izvukao živu glavu.

 

– Dok su projektili udarali, šrapnel leti i udara u moju glavu i nogu, kroz ruku. Sila udarca me bacila na drvo. Od srpske vojske svi su preživeli taj napad – kaže Spat i nastavlja – Gornja i donja vilica su mi slabe, a mišići stomaka raštrkani kao gumena traka. Od hrane smem samo pire da jedem, i to na slamčicu.

Profesionalnu službu Spat je započeo u američkoj vojsci 1980, a patroliranje zonom između Severne i Južne Koreje mu je bio prvi zadatak. Zatim je bio na službi u Hondurasu, a nakon toga u Panami do 1994.

 

Izvor: Espreso.rs

Foto: Printscreen

Advertisements

error: