NEMAČKA, SLOVENIJA, FRANCUSKA, ŠPANIJA i MALTA zabranile koncert TOMPSONU!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Jedna politička inicijativa levog spektra iz nemačkog grada Vupertala zatražila je u otvorenom pismu od uprave grada i privatnog organizatora zabranu, odnosno odustajanje od održavanja koncerta Marka Perkovića Tompsona koji bi trebalo da bude održan 4. juna u ovom gradu.

“Hrvatski rok-bend ‘Tompson’ okupljen oko svog osnivača i frontmena Marka Perkovića je širom Evrope na zlom glasu zbog veličanja hrvatskog fašizma i vojnih akcija hrvatskih milicija”, u ratu od 1991. do 1995., stoji u otvorenom pismu objavljenom na stranici “Politika u desnom zavoju – Upoznaj svoje neprijatelje”, koja organizuje tribine i predavanja na temu desno-radikalne politike u Vupertalu, prenosi Hina.

 

Novi veliki skandal hrvatske predsednice!

U pismu koje su, osim levih inicijativa i grupacija, potpisali i lokalni ogranci parlamentarne stranke Levica kao i predstavnici Nemačkog saveza sindikata (DGB), osim poziva na zabranu koncerta, ukazuje se i na to da su Tompsonovi koncerti već zabranjivani u Austriji, Sloveniji i ranije u Švajcarskoj, kao i da je više puta zabranjivan i u Nemačkoj.

Advertisements

“Mi ovde u Vupertalu se odlučno suprotstavljamo tome da se ustaše, koji su bili povezani s nacionalsocijalistima, predstavljaju u bezazlenom svetlu ili čak veličaju”, stoji u otvorenom pismu.

Lokalni dnevnik “Vestdojče Cajtung” citira predstavnika lokalne policije koji je rekao da Tompsonov koncert “drže na oku”.

“U vezi sa ovim koncertom će sigurno još biti reakcija”, rekao je portparol policije u Vupertalu Štefan Vajand za ovaj list, prenosi Hina.
List navodi i izjavu organizatora koncerta koji tvrdi da će se koncert održati.

“Tompson se ne nalazi na ‘crnoj listi’ izvođača” rekao je organizator napominjući da Tompson na koncertima više ne izvodi “sporne pesme”. On je napomenuo da će na samom koncertu biti kontrolisano da li neko nosi ustaške simbole.

ALO NOVINE

Advertisements

error: