NEMAČKA NOVINARKA: Zagreb je najdosadniji grad u čitavoj Evropi

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Onlajn izdanje nemačkog dnevnika „Špigl“ objavio je reportažu u kojoj se Zagreb opisuje kao jako dosadan grad u kojem je najbolja stvar – autoput prema moru.

 

Novinarka Ane Hajming turistima iz Nemačke ponudila je i nekoliko saveta kako preživeti “zagrebačku tugu” dok se nalaze u glavnom gradu Hrvatske, prenosi index.hr.

“Vrhunac leta u Zagrebu bio je koncert Duran Durana koji se mogao čuti i u zabačenim četvrtima” i njihova pesma “Ordinary World” mogla “biti lokalna himna”.

Nemačka novinarka piše da pešačka zona u centru grada podseća na nemačku provinciju, a kafiće u centru opisuje kao previše slične i moderne početkom stoleća.

Ništa zanimljiviji nisu ni pijaca Dolac, ni Gornji grad. Na rubovima Zagreba mogu se naći momenti u kojima tupoća prerasta u avanturu, u metropoli koja bi se trebalo da se takmiči za najdosadniji grad, barem u Evropi”, piše Špigl i preporučuje turistima da grad otkrivaju vozeći se tramvajem jer se “bicikl može voziti samo polagano, a i biciklističke staze su zapravo na pločnicima”.

Advertisements

Most mladosti opisala je kao “betonski brutalizam” o zaključila da se na buvljacima vidi čega ljudi imaju viška, a ovde očitoa ništa, komtatovala je nemačka novinarka.

Šiše da je u Muzeju savremene umetnosti provela tri sata, ali u to vreme nije srela posetioce.

“Vreme za umetnost je, čini se, luksuz.” Retku pohvalu dobio je kafić Krivi put, kao i pogled na grad sa Sljemena koji je “veličanstven”.

“Najbolja stvar u vezi Zagreba je autoput prema moru”, piše novinarka i navodi da je tako stigla i do Rijeke koja će biti evropska prestolnica kulture 2020.

(Indeks)

Advertisements

error: