NEMA PRAVDE U SRBIJI! Ubio rođenu bebu, sud ga oslobodio!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Milomir Stanković (24) pušten je iz pritvora samo dva meseca nakon što je teško povredio svoju tek rođenu ćerku Milicu, koja je nakon godinu i po dana izgubila bitku za život.

 

Viši sud u Valjevu ukinuo je pritvor Milomiru Stankoviću (24), koji je u februaru prošle godine svoju tek rođenu ćerku Milicu iz sve snage tresnuo o pod nakon svađe sa suprugom Slavicom u naselju Pambukovica kod Uba.

 

Devojčica je u teškom stanju prebačena na kliniku u Tiršovoj, čiji su lekari mesecima pokušavali da joj spasu život. Nakon što joj je stanje stabilizovano, socijalni radnici su je smestili u sirotište u Zvečanskoj, jer je utvrđeno da joj se majka Slavica pomirila sa ocem monstrumom, koji je posle samo dva meseca, skandaloznom odlukom Višeg suda u Valjevu, pušten da se brani sa slobode.

Devojčica je pre nekoliko dana preminula, a obdukcijom će biti utvrđeno da li je smrt povezana sa povredama koje joj je naneo rođeni otac.

Advertisements

– Stanković je pušten iz pritvora 4. maja zbog prestanka postojanja okolnosti na osnovu kojih mu je pritvor bio određen, a to su opasnosti da ne ponovi delo, kao i uznemirenje javnosti – rečeno je Kuriru u Višem sudu Valjevu.

 

Na ovu skandaloznu odluku žalilo se valjevsko Više tužilaštvo, koje je u međuvremenu podiglo optužnicu protiv Stankovića za pokušaj brutalnog ubistva deteta.

– Sud je cenio sve vreme da je u pitanju krivično delo nasilja u porodici, ali je tužilaštvo ipak uspelo da dokaže sumnju da je u pitanju pokušaj ubistva i podigne optužnicu. S obzirom na to da je devojčica preminula, nakon obdukcije koja je naložena i početka sudskog postupka, tražićemo da se obavi neophodno veštačenje i utvrdi da li je smrt posledica tih povreda koje joj je naneo otac. Ukoliko veštak to potvrdi, prekvalifikovaćemo delo u teško ubistvo, za koje je zaprećena maksimalna kazna – rečeno je Kuriru u valjevskom Višem tužilaštvu.

 

KURIR / FACEBOOK

Advertisements

error: