NEMA PRAVDE U SRBIJI! – Kriminalac pokušao da ubije policajca pa pušten na slobodu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Nezavisni policijski sindikat Srbije ocenio je danas da je paradoks da u Srbiji sudovi izriču zatvorske kazne za neplaćene saobraćajne prekršaje od 5.000 dinara, dok se za ubistvo ili pokušaj ubistva i druge teške oblike kriminala izriču uslovne presude.

Povodom napada na žandarma u Novom Sadu krajem januara, NPSS je saopštio da je nakon pritiska javnosti taj napad okarakterisan kao pokušaj ubistva, ali da je viši sud u Novom Sadu odlučio da jedan od napadača dobije kućni pritvor, dok je drugi za sada u pritvoru.

Advertisements

– Uzimajući u obzir praksu koju naše pravosuđe ima, verovatno će se i on ubrzo pridružiti prijatelju- navedeno je u saopštenju. Dvojica napadača su pretukla žandarma i njegovu suprugu krajem januara u Novom Sadu.
Jedan od počinilaca, Igor Petrović je ranije privođen i osuđivan, između ostalog i zbog nanošenja teških telesnih povreda i trgovine narkoticima, dok Nenad Ćurčić do sada nije imao policijski dosije, ali je prema navodima medija bio sklon tučama.

Petrović je za sada zadržan u pritvoru koji može biti produžen do 30 dana. Ćurčiću je pritvorska ćelija zamenjena kućnim pritvorom.

(Izvor: Beta)

Advertisements

error: