NEMA POVRATKA! I ZVANIČNO: Škola “Sveti Sava” promenila ime u “Bin Zajed al Nahjan”

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Osnovna škola „Rastko Nemanjić Sava” u novopazarskom naselju Dojeviće od početka nove školske godine nosi ime po aktuelnom predsedniku Ujedinjenih Arapskih Emirata šeiku Kalifi Bin Zajedu al Nahjanu.

 

Promena naziva škole potvrđena je za „Alo!” u ovoj obrazovnoj ustanovi, a rukovodstvo škole tvrdi da je na taj način ispoštovan dogovor premijera Srbije Aleksandra Vučića i ambasadora UAE u Srbiji Džume Rašida al Daherija.

– Ujedinjeni Arapski Emirati su finansirali izgradnju škole i vrtića, a zahtevi su im bili da škola ponese ime osnivača njihove države, a vrtić ime „Abu Dabi“. Školski odbor i lokalni organi su to ispunili, Ministarstvo prosvete je dalo saglasnost i od 1. septembra se škola zvanično zove „Halifa bin Zaid al Nahjan” – rečeno nam je u ovoj obrazovnoj ustanovi.

Advertisements

Prilikom svečanog otvaranja nove škole, u decembru prošle godine, premijer Vučić istakao je da se „Srbija neće stideti imena te škole”.
– Naši prijatelji iz UAE su jedino tražili da tim institucijama u koje su uložili budu data imena po njima, imena kojih se mi ne bismo stideli u svakom slučaju, pa i da nisu ništa uložili – poručio je tada Vučić.

Novoizgrađeni objekat osnovne škole u Dojeviću ima 3.100 metara kvadratnih korisne površine i primaće 1.600 đaka, u dve smene. U okviru škole se nalazi fiskulturna sala površine 700 metara kvadratnih.

 

Izvor: ALO

Advertisements

error: