NEMA NIKO DRUGI? Šešeljev sin nas bruka po EU a mi ga plaćamo!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

I dalje je student, u biografiji nema gotovo ništa, pa ipak, poslanika Aleksandra Šešelja građani Srbije ozbiljno plaćaju da pravi cirkus po Evropi. On je, naime, kao član srpske delegacije izazvao haos na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope u Strazburu, gde je ušao u sukob sa hrvatskim premijerom i ministarkom, pominjući vraćanje srpske krajine, Jasenovac, ustaški nož…

 

 

Svaki odlazak Aleksandra Šešelja, sina predsednika SRS Vojislava Šešelja, na zasedanje međunarodnih organizacija Skupština Srbije debelo plaća. Iz budžeta parlamenta njemu se uplaćuju dnevnice, put i smeštaj, a svakog meseca kao poslanik prima i platu i paušal. Koliko ona iznosi, međutim, nije poznato, jer podaci o njoj nisu objavljeni na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

 

Ipak, kolika god bila, previsoka je, budući da, poput svog oca, ne preza od izazivanja skandala, ne birajući ni mesto ni vreme.

 

Tako je pre nekoliko na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope postavio pitanje hrvatskoj ministarki Mariji Pejčinović Borić kada će vratiti otetu RSK ljudima koji su pobegli od ustaškog noža. On je prethodno ostale parlamentarce „upoznao“ sa njenom biografijom, navodeći da je reč o članici stranke koju je osnovao fašista i kriminalac Franjo Tuđman. (što je realno i tačno, ali i stranku u kojoj je Aleksandar Šešelj je osnovao kriminalac i fašista, pa mlađem Šešelju to, izgleda, ne smeta).

Advertisements

 

Dan kasnije mlađi Šešelj nastavio je da se obračunava sa zvaničnicima Hrvatske, pa je ušao i u sukob sa hrvatskim premijerom Andrejom Plenkovićem. On ga je optužio da glorifikuje Jasenovac i tretira Srbe kao građane drugog reda.

 

– Danas pred sobom imamo čoveka koji glorifikuje Jasenovac, koncentracioni logor za 700.000 Srba, Jevreja i Roma, koji glorifikuje Blajburg, lidera neonacističkog režima u srcu Evrope koji tretira Srbe kao građane drugog reda – rekao je Aleksandar Šešelj, pre nego što ga je prekinula predsednica Parlamentarne skupštine SE Lilijan Mari Paskije i oduzela mu reč.

Međutim, za razliku od koleginice iz hrvatske vlade, Plenković mu nije ostao dužan.

Zašto je uopšte sin lidera radikala u poziciji da predstavlja Srbiju bilo gde, a kamoli u veoma važnoj evropskoj instituciji?

 

„Mlađi Šešelj vraća Srbiji imidž iz devedesetih“

Bojan Klačar, izvršni direktor Cesida, navodi da koliko god demokratija ima dobrih strana, ova je nažalost loša.

 

– To je posledica toga što u Skupštini imate antisistemsku stranku, koja je tu došla zahvaljujući izborima i kao takva zaslužuje sve privilegije i benefite koje dobijaju i ostale partije. Jedna od tih privilegija je i mesto u različitim delegacijama Skupštine. To je na neki način i izbor naših građana – kaže Klačar.

 

AUTOR TEKSTA: Blic / Gerila

Advertisements

error: