NEMA NAM SPASA! Posekli drvo staro 120 godina na Kalemegdanu

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

 

Grad Beograd usvojio je još pre nekoliko meseci Zakon tjs promenu urbanističkog plana i time je i zvanično dato zeleno svetlo za izgradnju Gondole koja će prevoziti ljude od Kalemegdana do Ušća preko Save.

 

Zanimljivo je da za OVU gondolu niko nije većao niti glasao od strane naroda, dok je u isto vreme vlast opstruisala izgradnju gondole od strane Stamatovića na Zlatiboru.

Zbog izgradnje Gondole, počelo je uništavanje i masovna seča drveća od Kalemegdana pa sve do Ušća, delom gde će ići žičara. Vesić je rekao da je većina u Skupštini Grada Beograda tako odlučila te da dalje neće biti promena ove odluke.

Advertisements

 

Iz nadležinih institucija tvrde da će biti urušen i jedan deo tvrđave  tjs zida koji je izgrađen nakon 2. Svetskog rata, na tom mestu će biti postavljena početna stanica za Gondolu.

Nažalost u ovoj seči stradao je i platan star preko 120 godina na čuvenom mestu kod Kalemegdana odakle se video dobar deo Ušća i Novog Beograda.

 

Čuvene klupice i hlad na toj terasi Kalemegdana više neće postojati. Pitanje je zašto neko uništava istoriju grada da bi se brže bolje urbanizovao. Duša Beograda je skoro pa izgubljena.

 

Dnevni Žurnal 

FOTO: Tanjug

 

Advertisements

error: