NELOGIČNOSTI: Vučić nije u kampanji, ali i ispred škole bina i simpatizeri

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Prvog radnog dana od kada je glavni odbor Srpske napredne stranke potvrdio da će Aleksandar Vučić biti njihov kandidat za predsednika Srbije – aktuelni premijer je boravio u Vrbasu, gde je obećao da će u narednih nekoliko meseci 400 hiljada evra biti uloženo u rekonstrukciju lokalne škole.

Međutim, Vučić tvrdi da za njega predizborna kampanja još nije počela.

Premijer ili predsednički kandidat – šta je bio Aleksandar Vučić tokom obilaska osnovne škole u Vrbasu? Nekoliko stotina građana okupilo se ispred da ga dočeka, a on im se potom obratio sa bine, koja je specijalno podignuta za tu priliku.

“Pre svega da vam se zahvalim što ste došli u ovolikom broju da nas sačekate i da se vidimo… I da vam kažem koliko to u teškim danima nama mnogo znači”, rekao je Vučić.
Ispred građani, a unutra – đaci, s kojima je razgovarao o najavljenoj rekonstrukciji škole. Tako smo saznali da će rekonstrukcija obuhvatiti stolariju, vodovodne i sanitarne instalacije.

Advertisements

Sređivanje škole počinje ovih dana, za razliku od kampanje koja, kaže Vučić, počinje tek kada izbori budu raspisani iako se spot sa njim u glavnoj ulozi pojavio još pre par dana…

“Otkriću vam tajnu – snimio sam ga 25 dana ranije, taj spot je imao nastavak sa dve verzije – rekao sam u jednom “i zbog toga podržavam Tomislava Nikolića” i bez toga. To nije bio stvarni avion koji leti, to je jedan stari avion, znate, koji je na popravci i to je koštalo negde između 200 i 400 evra”, rekao je.

Vučić, ministri i pokrajinski funkcioneri su u Vrbasu bili u jednoj od svojih uloga, kaže Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija. Šta god bili – ne krše zakon – jer zakon nije precizan.

“Nijedan zakon im ne zabranjuje da svoje aktivnosti promotivnog tipa tempiraju baš da se dogode kad je vreme neke kampanje. To je nešto što bi moralo i trebalo da se promeni”, kaže Nenadić.

Dakle, to znači da premijeru Vučiću moramo verovati na reč da nije u kampanji – uz podsećanje da će lokalni izbori u Vrbasu verovatno biti održani kada i izbori za predsednika republike.

 

izvor: N1 srbija

Advertisements

error: