NEĆE VUČIĆEVU MILOSTINJU! Radnici GOŠE nastavljaju proteste i blokade ulica!

Podeli vest sa drugima!
  • 323
    Shares

Advertisements

Predsednik štrajkačkog odbora, Milan Šćepanović, rekao je za Espreso.rs da dogovor nije postignut!

Jutros je kao bum medijima odjeknula vest da radnici Goše prekidaju višemesečni štrajk i da je dogovor postignut. Navodno je bilo dogovoreno da se radnicima isplati po 30.000 dinara iz dva puta, ove i sledeće nedelje i da će se nakon toga krenuti sa radom.

Međutim, Espreso je došao do informacija da štrajk nije prekinut i da do dogovora nije došlo!

Milan Vujićić, predsednik štrajkačkog odbora, u razgovoru za naš portal otkrio je da je vest da je štrajk obustavljen – laž i da radnici neće početi sa radom sve dok im ne legne uplata.

– Ceo dan smo juče proveli u Beogradu, sad ne znam ni zbog čega. Sve je bilo dogovoreno sa Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), mi smo pristali da radimo, ali u 12 časova, generalni direktor, Milutin Šćepanović je rekao da dogovor otpada i da od toga nema ništa, odnosno da onaj prvobitini dogovor da se radnicma uplati po 30.000 dinara više ne važi, i da ne može da prođe. Svi radnici čekaju da im se obrati generalni direktor – rekao je Vujičić za Espreso.rs.

Advertisements

On je dodao da radnici nisu prekinuli generalni štrajk i da obustave neće biti sve dok im se ne uplati novac.

– Ako plata na primer bude sledeće srede, mi u četvrtak radimo, ali ovako bez toga, ništa.

Na naše pitanje da li je bilo priče o doprinosima, stažu i neisplaćenim zaradama od 2015. godine Vujičić je rekao da verovatno ni od toga neće biti ništa.

– Ma oni neće da uplate ni ovo, a tek od toga nema ništa. Ministarstvo privrede neće da nam pomogne, tako da je dogovor propao u svakom smislu. Sve to nam je rekao generalni direktor Šćepanović. Oni su rekli da će da se jave, mi čekamo, a šta će biti na kraju, niko ne zna.

(M.B.)

Advertisements