NEĆE VUČIĆEVU MILOSTINJU! Radnici GOŠE nastavljaju proteste i blokade ulica!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Predsednik štrajkačkog odbora, Milan Šćepanović, rekao je za Espreso.rs da dogovor nije postignut!

Jutros je kao bum medijima odjeknula vest da radnici Goše prekidaju višemesečni štrajk i da je dogovor postignut. Navodno je bilo dogovoreno da se radnicima isplati po 30.000 dinara iz dva puta, ove i sledeće nedelje i da će se nakon toga krenuti sa radom.

Međutim, Espreso je došao do informacija da štrajk nije prekinut i da do dogovora nije došlo!

Milan Vujićić, predsednik štrajkačkog odbora, u razgovoru za naš portal otkrio je da je vest da je štrajk obustavljen – laž i da radnici neće početi sa radom sve dok im ne legne uplata.

– Ceo dan smo juče proveli u Beogradu, sad ne znam ni zbog čega. Sve je bilo dogovoreno sa Agencijom za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI), mi smo pristali da radimo, ali u 12 časova, generalni direktor, Milutin Šćepanović je rekao da dogovor otpada i da od toga nema ništa, odnosno da onaj prvobitini dogovor da se radnicma uplati po 30.000 dinara više ne važi, i da ne može da prođe. Svi radnici čekaju da im se obrati generalni direktor – rekao je Vujičić za Espreso.rs.

Advertisements

On je dodao da radnici nisu prekinuli generalni štrajk i da obustave neće biti sve dok im se ne uplati novac.

– Ako plata na primer bude sledeće srede, mi u četvrtak radimo, ali ovako bez toga, ništa.

Na naše pitanje da li je bilo priče o doprinosima, stažu i neisplaćenim zaradama od 2015. godine Vujičić je rekao da verovatno ni od toga neće biti ništa.

– Ma oni neće da uplate ni ovo, a tek od toga nema ništa. Ministarstvo privrede neće da nam pomogne, tako da je dogovor propao u svakom smislu. Sve to nam je rekao generalni direktor Šćepanović. Oni su rekli da će da se jave, mi čekamo, a šta će biti na kraju, niko ne zna.

(M.B.)

Advertisements

error: