NEBOJŠA STEFANOVIĆ: Ponosan sam na gej paradu!

Podeli vest sa drugima!

Advertisements

Današnjom “Paradom ponosa”, šetnjom od Slavije do Studentskog trga završava se Nedelja ponosa, koja je počela 10. septembra. Ovogodišnja kuma parade, koja se održava pod sloganom “Reci da”, je novinarka i voditeljka Suzana Trninić.

 

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izrazio je zadovoljstvo povodom današnje Parade ponosa.

– Želim da se zahvalim građanima Srbije koji su pokazali odgovornost prema svojoj zemlji i toleranciju, kao i policijskim službenicima koji su svoj posao obavili na najbolji mogući način – rekao je Stefanović.

Advertisements

 

Među okupljenima, uoči početka šetnje u Ulici kralja Milana, bili su i ambasadori Francuske Frederik Mondoloni, Norveške Arne Sane Bjornstad, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, Poverenica za ravnopravnost Brankica Janković.

 

Gradonačelnik Zoran Radojičić rekao je da je u Beogradu je danas praznik demokratije, praznik kada se slave svetske i evropske vrednosti i da je zadovoljan jer nema nikakvih problema.

– U Beogradu su danas pripadnici LGBT populacije, ali i oni koji poštuju pravo drugih na slobodu i na svoje izjašnjavanje i da ta svoja prava javno iskažu. Veliko mi je zadovoljstvo, mislim da je ovo važan dan, da se pošalje poruka građanima sveta – poručio je gradonačelnik sa Parade ponosa.

 

TELEGRAF.RS

Advertisements

error: